ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Кримська солідарність": Гульсум Алієву переслідують за правозахисну та журналістську діяльність

19.07.2018, 13:42
Фото – Крим. Реалії

Об'єднання "Кримська солідарність" розцінює обшук у дочки фігуранта ялтинської "справи Хізб ут-Тахрір" Гульсум Алієвої як тиск і переслідування за активну правозахисну та журналістську діяльність, повідомляє Крим. Реалії.

Про це йдеться в заяві об'єднання.

"Гульсум стала активісткою і журналісткою "Кримської солідарності" після арешту тата. Це не перший випадок подібного агресивного тиску на активістів нашої ініціативи: Наріман Мемедемінов, Сервер Мустафаєв, Марлен Асанов уже перебувають за ґратами за сфальсифікованими кримінальними справами. Ще кілька наших колег заплатили штрафи або відсиділи за адміністративними справами у 2016-2017 роках", – йдеться в заяві.

При цьому активісти закликають міжнародне співтовариство, правозахисні організації та засоби масової інформації відреагувати на переслідування активістів у Криму.

Раніше повідомлялося, що вранці 19 липня російські силовики проводили "слідчі заходи" в будинку фігуранта ялтинської справи "Хізб ут-Тахрір" Мусліма Алієва. Пізніше стало відомо, що стосовно його старшої дочки Гульсум Алієвої складено протокол. Її звинувачують за статтею 282 КК Росії (розпалювання міжнаціональної ворожнечі).

Liked the article?
Help us be even more cool!