ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кримінальний суд Туреччини відмовився звільнити журналістів попри рішення КС

12.01.2018, 10:47
Фото - Reuters

Турецький кримінальний суд ввечері 11 січня постановив залишити за ґратами журналістів Шахіна Алпая і Мехмета Алтана після того, як раніше Конституційний суд країни ухвалив рішення про їх звільнення. Про це повідомляє DW з посиланням на Reuters та турецьке новинне агентство Dogan.

Кримінальний суд переглянув справу Алпая після вердикту Конституційного суду, проте у підсумку відхилив запит на звільнення журналіста.  Аналогічне рішення кримінальний суд ухвалив і щодо другого журналіста, якого постановив звільнити Конституційний суд, Мехмета Алтана.

Нагадаємо, 11 січня Конституційний суд Туреччини ухвалив рішення звільнити двох журналістів, які понад рік перебувають за ґратами в країні, Шахіна Алпая та Мехмета Алтана. На його думку, права цих журналістів були порушені.

Алпай та Алтан були ув'язнені понад рік тому під час кампанії арештів та звільнень, яка розгорнулася в Туреччині після невдалої спроби військового перевороту в липні 2016 року. Обом журналістам турецька влада закидає зв'язки з терористичними організаціями та спробу повалення уряду. Усі обвинувачення на свою адресу вони відкидали.

Liked the article?
Help us be even more cool!