ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кримського журналіста Миколу Семену внесли у списки "терористів" банку Росії

08.07.2016, 15:33

Кримський журналіст Микола Семена, якого на півострові переслідує ФСБ за звинуваченням у “сепаратизмі”, повідомляє про те, що йому з 7 липня обмежили доступ до особистого банківського рахунку. Зокрема, його банківська карта РНКБ виявилась заблокованою. Про це він розповів Крим.Реалії.

Журналіст, намагаючись розібратись у ситуації, відвідав кілька банківських відділень, після чого йому повідомили, що прізвище Миколи Семени занесли до списку “терористів”.

“Для вирішення моєї проблеми директору відділення довелось писати службову записку до відділу безпеки банку, після чого мій рахунок розблокували лише для однієї операції – касир видала мені гроші. Це сталось о 17 годині 51 хвилині, тобто за 9 хвилин до закриття банку. Мені на одну цю операцію довелось витратити цілий день. І тепер так треба діяти щоразу: звернення до директора, службова у відділ безпеки, розблокування лише на один раз”, – розповів Микола Семена.

Як повідомляв ІМІ, 19 квітня підконтрольний Росії “прокурор Криму” Наталія Поклонська заявила про порушення російською ФСБ кримінальної справи відносно кореспондента проекту Радіо Свобода “Крим.Реалії” за “заклики до порушення територіальної цілісності Росії”. Кримський журналіст Олег Крючков повідомив, що йдеться про Миколу Семену, в будинку якого, як стверджує Крючков, вранці 19 квітня провели обшук силовики.

19 квітня у Криму пройшли обшуки в будинках ще двох журналістів. Зокрема, у Леньяри Абібулаєвої та Люманової Руслани.

Підконтрольний російській владі сайт “Кримінформ”  повідомив про обшуки у журналістів за сімома адресами в Криму – в Сімферополі, Севастополі та Ялті. Однак підтвердження даної інформації з незалежних джерел немає.

Голова Незалежної медіа-профспілки України Юрій Луканов назвав обшуки у кримських журналістів 19 квітня тиском на вільну пресу.

Підконтрольна Росії “прокуратура Криму” повідомила про проведення слідчих дій відносно затриманих в Криму 19 квітня журналістів.

Підконтрольна Росії “прокуратура Криму” готує матеріали для повного блокування інтернет-проекту Крим. Реалії, який є підрозділом української служби Радіо Свобода.

У Криму 19 квітня пройшов обшук у будинку кримського блогера Заіра Акадирова.

Затриманого 19 квітня в анексованому Росією Криму журналіста Миколу Семену відпустили після допиту під підписку про невиїзд.

Прокуратура АР Крим при Генпрокуратурі України відкрила кримінальні провадження у зв'язку з обшуками у кримських журналістів, що пройшли у Криму 19 квітня.

28 квітня в окупованому Росією Криму викликали на черговий допит журналіста Миколу Семену, якого кримська влада, підконтрольна Кремлю, звинувачує в сепаратизмі.

29 квітня стало відомо, що після чергового допиту Миколу Семену перевели в статус обвинуваченого.

ФСБ Росії в Криму викликала на допит дружину і одного з синів журналіста, оглядача Радіо Свобода Миколи Семени, якого підконтрольна Росії влада півострова звинувачує в сепаратизмі. Допити були призначені на 25 і 26 травня.

Фото - Володимир Притула

Liked the article?
Help us be even more cool!