ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кремль намагається обмежити роботу Крим.Реалії в РФ перед президентськими виборами - Романюк

12.10.2017, 11:20
Оксана Романюк, фото - Радіо Свобода

Російська влада нав'язує проектам Радіо Свобода статус іноземних агентів, щоб обмежити свободу слова перед виборами президента. Про це в ефірі Радіо Крим.Реалії сказала виконавча директорка громадської організації “Інститут масової інформації” Оксана Романюк.

“Цікаво, що проект Крим.Реалії й інші працюють досить давно, але претензії у влади чомусь з'явилися тільки зараз. Можливо, перед виборами президента просто зачищають інформаційний простір від неугодних ЗМІ. Кремлю дуже не подобається, коли Радіо Свобода та інші розповідають про переслідування журналістів і політичні репресії, а вплинути на редакції ніяк не можна. Ось і починаються такі наміри”, – зазначила вона.

Як повідомляв ІМІ, 9 жовтня Міністерство юстиції Росії надіслало лист до редакції проекту Радiо Свобода Крим.Реалії, в якому стверджує, що діяльність редакції проекту може “зазнати обмежень”, оскільки нібито потрапляє під ознаки російського закону про обмеження для організацій-іноземних агентів. У документі зазначають, що російський закон “Про засоби масової інформації” передбачає “можливість встановлення обмежень для кореспондентів засобів масової інформації тих держав, у яких є спеціальні обмеження для здійснення професійної діяльності журналістів ЗМІ, зареєстрованих у Росії”.

9 жовтня Міністерство юстиції Росії попередило Радіо Свобода і його проекти – канал “Настоящее время” і сайт “Idel.Реаліі”, що їх роботу в РФ можуть обмежити, оскільки їх “діяльність може бути кваліфікована як діяльність іноземного агента”.

Liked the article?
Help us be even more cool!