ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кошкіна пов’язує погрози вбивством зі своєю журналістською діяльністю

10.11.2017, 12:37
Фото - blablaface.net

Шеф-редакторка LB.ua Соня Кошкіна заявляє, що пов’язує отримані погрози вбивством зі своєю професійною журналістською діяльністю. Про це вона повідомила у своєму блозі на сайті видання.

“Чи пов'язую я погрози зі своєю професійною діяльністю? Безумовно. Тільки з нею. Ніяких інших причин (особистих і т.д.) немає”, - написала Кошкіна.

Вона зазначила, що отримання погроз пов’язує з висвітленням теми забудови Сінного ринку в Києві.

“Чи пов'язую я те, що відбувається, з ситуацією навколо Сінного ринку? Однозначну відповідь має дати слідство (і воно цим зараз активно займається), але я сама схиляюся саме до цього. “Залякування”, “створення пожежі на флангах” - традиційна тактика “британського інвестора”. Цілком можливо, предметно реалізувати обіцяне замовник не планує, проте погроза вбивством - злочинне діяння, за яке Кримінальний кодекс передбачає цілком предметну відповідальність. А якщо додати, що мова йде про перешкоду журналістській діяльності, ситуація ще ускладнюється”, - написала вона.

Також журналістка повідомила, що слідству вже відомий автор погроз, проте невідомий замовник.

“Безпосередній автор погроз - той, хто їх писав - слідству відомий. Це - цілком реальна людина, з встановленим ПІБ, пропискою, актуальними контактними даними і т.д. Однак аналіз його діяльності за останній час однозначно вказує на те, що він - всього лише виконавець. Замовник залишається неназваним, і це тривожить найбільше. Коли джерело загрози зрозуміле, з цим просто - жити, вважатися, вживати превентивних заходів і т.д. Коли незрозумілий, виходить бій з тінню: ти в будь-яку секунду готовий до удару, але не розумієш з якого боку він наздожене. І, головне, з якої причини”, - написала Кошкіна.

Крім того, вона повідомила, що отримала охорону після отриманої погрози вбивством.

“...слідчий прийняв рішення про необхідність надання - як мінімум на термін розгляду - мені відповідної охорони. І тепер я вчуся з цим жити. Звикаючи до того, що справжня боротьба - це не тільки гучні заяви і красиві пози, але реальні ризики і непередбачувані наслідки”, - написала Соня Кошкіна.

Як повідомляв ІМІ, 31 жовтня шеф-редакторка LB.ua Соня Кошкіна отримала повідомлення з погрозами розправою, яке надійшло їй в особисті повідомлення в соцмережі Facebook. “Наступна ціль після Окуєвої – це ти. Готуйся померти і чекай на свою смерть. Кислотою в обличчя”, – йдеться у повідомленні з погрозами.

21 травня 2017 року у Києві невідомі пограбували квартиру батьків шеф-редакторки LB.ua Соні Кошкіної. Кошкіна заявила, що пов’язує цей випадок зі своєю професійною діяльністю, оскільки в цій квартирі вона прописана, і припускає, що це могла бути спроба залякати саме її. Вона додала, що разом з групою активістів бореться проти забудови Сінного ринку.

4 липня 2017 року інтернет-портал LB.ua зазнав потужної DDoS-атаки, яка паралізувала його роботу на кілька годин. Шеф-редакторка LB.ua Соня Кошкіна пов’язувала DDoS-атаки з журналістськими розслідуваннями незаконного будівництва в Києві.

8 липня, у день народження, мобільний телефон Соні Кошкіної був атакований великою кількістю дзвінків з невідомих номерів. Вона пов’язувала DDoS-атаки на свій телефонний номер з боротьбою проти забудови Сінного ринку.

Liked the article?
Help us be even more cool!