ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кореспондента «Избиркома» не пускали в Малинівську РДА Одеси

08.11.2012, 00:04

7 листопада 2012 року співробітники правоохоронних органів не пустили кореспондента «Избирком» в будівлю Малиновської районної адміністрації Одеси, де розташовується окружна виборча комісія №134. Як повідомили правоохоронці, у них відповідний наказ, повідомляє “Избирком”.

Однак коли журналіст дістав камеру, міліціонери трохи відійшли від дверей, а входу перешкоджав охоронець райадміністрації. При цьому, міліціонери довгий час ігнорували прохання журналіста втрутитися в ситуацію і припинити перешкоджання його професійній діяльності, а в кінці взагалі заявили: «Пишіть заяву». При цьому, ні співробітники міліції, ні охоронець райадміністрації не реагували на вимогу представитися та показати посвідчення.

Лише член окружної виборчої комісії Юрій Ліщенко, який випадково проходив повз і став свідком ситуації, зміг переконати охоронця пропустити журналіста.

Ситуацію зміг прояснити тільки керуючий справами Вадим Павленко, який спочатку був украй здивований розповіддю кореспондента, а після, переконавшись у надзвичайних заходах охорони, заявив, що міліція охороняє бюлетені. Також він повідомив, що в будівлы райадміністрації можна потрапити, попередньо зателефонувавши за телефоном біля вхідних дверей і повідомивши, з якого ви питання.

На запитання журналіста, чому міліція охороняє не саму кімнату, де знаходяться бюлетені, а всю будівлю, чиновник не відповів.

В цей час перед будівлею Малиновської райадміністрації проходила акція безстрокового голодування, організована прихильниками кандидата-самовисуванця Геннадій Чекіта, з вимогою перерахунку голосів на частині виборчих дільниць.

“Можливо, такі суворі заходи охорони пояснюються бажанням не допустити провокацій з боку мітингувальників. До прикладу, в ніч з 6 на 7 листопада мітингувальники, втім, як і сам Геннадій Чекіта, ночували в будівлі адміністрації”, - зазначило видання.

Liked the article?
Help us be even more cool!