ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комунальні тарифи роблять Київ “закритим” містом

28.03.2012, 05:34
Громадянська мережа “Опора” провела дослідження з відкритості органів влади щодо тарифів на послуги централізованого водопостачання та водовідведення, опалення та гарячого водопостачання у Києві, Луганську, Вінниці, Рівному, Дніпропетровську та Чернівцях. Найбільш закритим виявся Київ.

Про це повідомила ГМ “Опора” під час круглого столу «Хочемо знати, за що платимо: комунальні тарифи!», що відбувся 27 березня 2012 року в Києві.

Як зазначають експерти, у столиці відсутнє рішення органу місцевого самоврядування про визначення виконавців послуг з централізованого опалення та гарячого водопостачання, а також відсутній виробник гарячої води.

Враховуючи нові можливості для громадян, що надає Закон України «Про доступ до публічної інформації» та змінами до Закону «Про інформацію», ГМ “Опора” було розроблено та надіслано серію запитів на інформацію до органів виконавчої влади шести міст.

«Хоч більшість регіонів й надала нам відповідь, та досі незрозумілою залишається структура тарифів, різниця тарифів в частині компенсацій з державних чи місцевих бюджетів, відкритим залишається питання боргів підприємств і чим вони покриваються, а також інвестиційна складова. Тому й постає питання: то яка ж роль Національної комісії регулювання ринку комунальних послуг України у формуванні та регулюванні тарифів?», - заявила керівник проекту Неоніла Наконечна.

Вона також зазначила, що “Опора” досі не отримала ні усної, ні письмової відповіді на свій запит від ПАТ «Київенерго».

«В країнах західної Європи не буває протестів щодо тарифів, натомість в Україні це питання, що викликає напругу в суспільстві, й з економічної площини постійно переходить в політичну», - переконана керівник житлово-комунальних програм ГМ “Опора” Тетяна Бойко.
Liked the article?
Help us be even more cool!