ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комітет захисту журналістів вимагає від Росії зняти всі звинувачення з Семени

17.02.2017, 10:59

Комітет захисту журналістів закликав Росію зняти всі звинувачення у “сепаратизмі” проти кримського журналіста, автора Радіо Свобода Миколи Семени, переслідуваного в окупованому Криму. Про це йдеться у заяві організації, оприлюдненій 16 лютого, повідомляє Радіо Свобода.

У заяві координаторка Комітету захисту журналістів у країнах Європи і Центральної Азії Ніна Огнянова зазначила, що “критикувати владу не є злочином”. Вона закликала російську владу в окупованому Криму “припинити переслідування журналістів”.

Сьогодні, 17 лютого, в підконтрольному Кремлю Залізничному суді Сімферополя має відбутися попереднє засідання у справі Миколи Семени.

Як повідомляв ІМІ, 20 січня в окупованому Росією Криму журналісту Миколі Семені вручили обвинувальний висновок у справі про сепаратизм. За версією слідства, кримський журналіст “підготував статтю під назвою “Блокада – необхідний перший крок до звільнення Криму”, в якій були виявлені заклики до порушення територіальної цілісності Росії”.

Адвокат Семени Еміль Курбедінов зазначив, що обвинувальний висновок було вручено з порушенням кримінально-процесуального кодексу: документ мав вручити представник прокуратури, тоді як Семені висновок передав слідчий ФСБ Олександр Паршутін у будівлі управління.

7 грудня 2016 року Миколі Семені висунуті звинувачення в остаточній редакції в кримінальному злочині, передбаченому частиною 2 статті 280.1. Кримінального кодексу Росії “Публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації”. Кримінальна справа складається із шести томів, адвокати розпочали вивчення матеріалу.

Перше засідання по суті справи призначено на 28 лютого у так званому Залізничному суді Сімферополя в окупованому Криму.

Liked the article?
Help us be even more cool!