ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комітет свободи слова звернеться до правоохоронців щодо конфлікту "Експресу" та "Укрпошти"

18.01.2018, 11:44
Фото - Світлана Остапа/"Детектор медіа"

17 січня Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики розглянув конфліктну ситуацію між газетою “Експрес” та ПАТ “Укрпошта” та вирішив звернутися до правоохоронних органів, щоб вони роз’яснили, чи є у цій ситуації факт перешкоджання журналістській діяльності, повідомляє “Детектор медіа”.

Голова Комітету Вікторія Сюмар (“Народний фронт”) закликала компанії якнайшвидше владнати ситуацію з передплатою газети.

“Кожен переживає за своє підприємство і захищає його інтереси, але Комітету необхідно подумати про інтереси читачів, які хочуть передплатити та отримувати газету “Експрес”, але наразі  не можуть цього зробити. Треба зробити так, щоб у найкоротший термін читачі отримували газету. Якщо до наступного засідання ситуація не вирішиться, то Комітет буде реагувати на ситуацію”, – сказала Вікторія Сюмар та акцентувала на тому, що компанії мають знайти компроміс та залагодити конфлікт.

Під час засідання голова редакційної ради “Експрес” Ігор Починок наполягав на підписанні угоди з “Укрпоштою” щодо передплати. Директор ПАТ “Укрпошта” Ігор Смілянський зауважив, що “підприємство підпише угоду та поширюватиме газету тільки після того, як “Експрес” сплатить завдані підприємству збитки у розмірі 8 млн грн”.

Також Смілянський повідомив, що “Укрпошта” подала на газету до суду.

Водночас народний депутат від БПП Григорій Шверк запропонував звернутися до віце-прем’єра, щоб розглянути ситуацію з економічної точки зору.

Крім того, народний депутат від БПП Владислав Севрюков звернувся до Починка з проханням не друкувати програму передач російських каналів.

Як повідомляв ІМІ, 28 грудня 2017 року редакція газети “Експрес” заявила, що державне підприємство “Укрпошта” блокує поширення газети всупереч чинному договору.

Директор з комунікацій та взаємодії з органами державної влади “Укрпошти” Михайло Василенко повідомив, що газета не сплатила в повному обсязі за послуги, а також не уклала Договір – доручення на розповсюдження періодичних видань за передплатою у наступному 2018 році.

4 січня 2018 року у Львові під стінами Львівської облдержадміністрації відбулася акція журналістів газети “Експрес” під назвою “Червона картка для Гройсмана”. Редакція організувала акцію “через блокування розповсюдження їх видання “Укрпоштою”.

4 січня 2018 року Генеральний директор ПАТ “Укрпошта” Ігор Смілянський заявив, що підприємство веде з видавцем газети “Експрес” господарський спір через виявлення фактів порушення ТзОВ “Експрес медіа сХаб” умов договору розповсюдження періодичних видань. “Укрпошта” через суд вимагатиме компенсації завданих їй у 2015-2017 роках збитків.

11 січня у Львові працівники газети “Експрес” вдруге пікетували під стінами будівлі Львівської облдержадміністрації: принесли тисячі примірників газети, які не потрапили до передплатників.

Liked the article?
Help us be even more cool!