ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комітет свободи слова планує заслухати податківців з приводу перевірки ТВі

19.04.2012, 03:15
Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформації 25 квітня планує заслухати Державну податкову службу з приводу позапланової перевірки опозиційного телеканалу ТВі. Про це повідомив член комітету Віктор Уколов, передає Deutsche Welle.

Він також повідомив, що комітет направив податковій службі запит щодо перевірки ТВі, проте податкова так і не дала відповіді.

«Державні служби навчилися писати формальні відписки. Тому ми хочемо заслухати податківців на комітетському засіданні 25 квітня», - зауважив Уколов.

Він підозрює, що надзвичайно пильна увага до незалежних ЗМІ має політичне підґрунтя. «Якось дивно стається, одні канали втрачають ліцензію, у інших пропадає сигнал, інших перевіряють контролюючі органи», - сказав депутат.

Хоча Верховна Рада заборонила перевірки ЗМІ під час виборчої кампанії, яка офіційно починається лише в серпні. Тож Віктор Уколов переконаний, що до кінця літа з ТВі «вичавлять все що можна».

Але виконавчий директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар вважає, що від надмірних перевірок страждатимуть не всі. Вона наголошує, що більшість українських телеканалів демонструють «зразкову поведінку в інтересах влади» і все далі відходять від суспільно-гострих дискусій та тем.

«Я не думаю, що буде масовий тиск, бо телепростір вже зачищений. Глядачеві пропонують жовті теми, або такі, які не мають соціальної гостроти і не критикують політиків», - сказала Сюмар. За її словами, найбільше постраждають лише «незгодні» ЗМІ, як вже це сталося з харківським телеканалом АТВ чи кримським «Чорноморська ТРК».

Нагадаємо, що 13 квітня генеральний директор телеканалу ТВі Микола Княжицький заявив про тиск на телеканал з боку податкових органів та попросив МВС та податкову службу розібратися з цими "переслідуваннями".

Державна податкова служба у м. Києві заявила, що позапланова податкова перевірка на телеканалі ТВі проводиться на вимогу слідчого райуправління МВС України у м. Києві. "Вказана перевірка проводиться за постановою слідчого з метою встановлення істини у кримінальній справі, порушеній органами прокуратури, яка розслідується слідчими, підпорядкованими МВС України. У разі недопущення до перевірки працівників органів ДПС, податківці будуть діяти, згідно вимог законодавства", - зазначили у податковій.

Газета “Україна молода”, посилаючись на джерело в правоохоронних структурах,  написала, що податківці перевіряють ТВі, оскільки з’ясовують інформацію про використання тіньових коштів для дотування ТВі.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!