ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Колектив “Радіо Ладижин” просить міськраду відмінити скорочення, або виставити на продаж їх майновий комплекс

10.10.2017, 12:06
Фото - Валерій Сіроштан

Трудовий колектив комунального підприємства “РК “Лада” (радіо Ладижин) звертається до Ладижинської міської ради з проханням вирішити ситуацію, в якій опинився колектив радіокомпанії через рішення виконкому, згідно з якими відбулося скорочення колективу, а також припинено фінансування радіокомпанії з серпня місяця 2017 року. Колектив просить відмінити ці рішення виконкому. Про це йдеться у зверненні радіокомпанії, оприлюдненій 9 жовтня на своєму сайті.

Зокрема, йдеться про рішення виконкому №205 від 24.07.2017 року “Про затвердження штатного розпису КП “РК “Лада” в новій редакції” та рішення виконкому №258 від 13.09.2017 року “Про внесення змін до міського бюджету на 2017 рік”.

“Першим рішенням виконавчий комітет Ладижинської міської ради вирішив скоротити штатний розпис радіокомпанії з 10 до 5,25 ставок. Другим рішенням виконком припинив фінансування радіокомпанії з серпня місяця 2017 року”, - йдеться  у зверненні.

Також працівники радіокомпанії вирішили звернутись до міської ради із заявою про викуп (приватизацію) цілісного майнового комплексу комунального підприємства.

“Працівники радіокомпанії, обговоривши ситуацію про скорочення штату РК “Лада” з метою “економії бюджетних коштів”, розуміючи, що з 5,25 ставками радіокомпанія не зможе виконувати ліцензійні вимоги та самостійно заробляти кошти, і фактично через це радіокомпанія не зможе продовжити у 2018 році ліцензію на мовлення, вирішили звернутись до міської ради із заявою про викуп (приватизацію) цілісного майнового комплексу комунального підприємства”, - йдеться у зверненні.

Тому члени трудового колективу КП “РК “Лада” з метою спільної участі в приватизації комунального підприємства 9 вересня 2017 року створили господарське товариство ТОВ “Трудовий колектив “Радіо Ладижи”, але після отримання відповіді від першого заступника міського голови П.Анущенка 25.09.2017 року подали до міської ради заяву про включення цілісного майнового комплексу комунального підприємства РК “Лада” до Переліку об’єктів відчуження шляхом викупу.

Саме це питання розглядатиметься на сесії Ладижинської міської ради 10 жовтня 2017 року.

В радіокомпанії зазначили, що 25 вересня колективу надійшов лист від першого заступника міського голови П.Анущенка, з якого стало зрозуміло, йдеться у зверненні, що при прийняті рішення про скорочення штату “Лади” до 5,25 ставок члени виконкому не враховували ні економічні показники підприємства, ні фактичну потребу працівників, необхідну для забезпечення виробничих процесів радіокомпанії. “Просто прийняли рішення скоротити колектив удвічі без будь-яких обґрунтувань”, - зазначає колектив. Такий лист надійшов у відповідь на прохання профспілкової організації “Лади” обгрунтувати скорочення працівників радіокомпанії та причини припинення у серпні 2017 року фінансування комунального підприємства.

При цьому у зверненні наголошується, що члени виконкому не взяли до уваги інформацію керівника “Лади” з прикладами штатної чисельності в інших комунальних радіокомпаніях у Вінниці і Києві, а також інформацію про потребу в головному інженері та недоцільності скорочення комерційного відділу.

Також колектив радіостанції зауважує, що згідно ст.48 ЗУ “Про зайнятість населення” перед прийняттям рішення про масове вивільнення працівників виконком міськради зобов’язаний був провести попередні консультації з первинною профспілковою організацією, чого зроблено не було.

Фінансування радіокомпанії, йдеться у зверненні, припинили на підставі рішення постійної комісії з питань економічного розвитку міста, планування фінансів та бюджету Ладижинської міської ради від 13.09.17р. та рішення виконкому №258 від 13.09.17р.. При цьому колектив наголошує, що це було зроблено чомусь заднім числом - з серпня 2017 року.

“Слід зазначити, що призупинити фінансування комунального підприємства РК “ЛАДА” відповідно до п.5.1. Статуту радіокомпанії можна лише на підставі рішення сесії Ладижинської міської ради. Також потребує відповідних змін “Програма підтримки розвитку комунальних засобів масової інформації міста Ладижин на 2016-2018 роки”. Вважаємо ці дії виконкому умисним тиском на колектив радіокомпанії, так як штатний розпис комунальної газети “Нове місто” був затверджений в кількості 10 ставок, та фінансується в повному обсязі”, - йдеться у зверненні.

Колектив вважає, що якщо так гостро стоїть питання економії бюджетних коштів, то приватизація комунального підприємства є кращим виходом із ситуації, що склалась.

“Трудовий колектив КП “РК “Лада” усвідомлює, що Ладижинська міська рада може з певних причин або через відсутність політичної волі не втрутитись в ситуацію та не відмінити прийняті виконкомом рішення про скорочення штату і фінансування радіокомпанії, а також міська рада може затвердити рішення про недоцільність приватизації цілісного майнового комплексу комунального підприємства РК “Лада”, тим самим створити прецедент, при якому трудовий колектив буде змушений боротись за своє виживання, використовуючи усі доступні законні методи.

Скорочення частини творчого колективу і ліквідація комерційного відділу РК “Лада” + припинення фінансування з міського бюджету + блокування приватизації комунального підприємства = свідомий фінансовий тиск на журналістів та свідоме створення передумов для ліквідації радіокомпанії”, - йдеться у зверненні.

Як повідомляв ІМІ, 3 вересня КП “РК “Лада” повідомило, що виконавчий комітет Ладижинської міської ради (Вінницька область) вирішив скоротити колектив комунального підприємства “РК “Лада” (103,9 МГц, “Радіо Ладижин”) з 10 до 5,25 ставок.

Також радіокомпанія заявила, що у серпні 2017 року Ладижинська міськрада не профінансувала КП “РК “Лада” на суму 30 тисяч гривень. Як пояснила начальниця міського фінансового управління Ладижинської міськради Валентина Пріщенко повідомила виданню, що у зв’язку із економією коштів фінансування не буде.

Директор комунального підприємства “РК “Лада” Галина Данилівська вважає дії посадових осіб Ладижинської міської ради злочинними та вбачає в них свідомий тиск на колектив “Радіо Ладижин”.

Liked the article?
Help us be even more cool!