ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Колектив радіо "Промінь" здивований неучастю в конкурсі на частоти та закликав керівництво до діалогу

17.03.2017, 16:03

Творчий колектив другого радіоканалу суспільного мовника – радіо “Промінь” заявляє, що здивований тим, що керівництво філії НСТУ “Українське радіо” не подало заявки на участь у конкурсі на вільні 16 ФМ-частот. Колектив стверджує, що не був ознайомлений з позицією керівництва з цього приводу. Про це йдеться у відкритому листі мовника до керівництва Національної суспільної телерадіокомпанії України, її центральної філії “Українське радіо”, творчого об’єднання “Промінь”, представників Нацради з питань телебачення і радіомовлення та наглядової ради НСТУ щодо неподання заявки, повідомляє Суспільне мовлення.

“Відмова від участі у конкурсі на отримання ФМ-частот, на нашу думку, це затягування багаторічної проблеми. Під час підготовки до створення суспільного мовника відповідальні особи, до повноважень яких входять питання проведення конкурсу та отримання частот для радіо “Промінь”, неодноразово обіцяли, що ця проблема вирішиться найближчим часом. Однак, неучасть радіо “Промінь” у вищезгаданому конкурсі свідчить про протилежне. Нагадаємо, що за законом “Про суспільне телебачення та радіомовлення України” держава має сприяти в отриманні радіочастот суспільним мовником”, йдеться у відкритому листі.

Співробітники “Променя” запрошують на відкриту розмову на цю тему керівництво ПАТ НСТУ, керівників Центральної філії НСТУ, керівництво ТО “Промінь”, представників Нацради, наглядової ради ПАТ НСТУ і відділу ліцензування НСТУ. Обговорення питання отримання ФМ-частот пропонують провести на робочій нараді 21 березня о 14:00 за адресою Хрещатик, 26.

Раніше директор творчого об’єднання “Промінь” дирекції НСТУ “Українське радіо” Роман Коляда назвав таку причину неподання заявки “Променя” на конкурс: “Тому що в умовах конкурсу прописано музичний формат, а наш формат передбачає до 30% розмовних програм. І ми побачили, що нас явно обмежують у можливості участі в конкурсі”.

Джерело видання назвало іншу причину: “Було застосовано телефонне право натяків не брати участі у конкурсі”.

Видання також звернулося з офіційним запитом про причини неучасті “Променя” в конкурсі до Ганни Бичок, т.в.о. голови правління Національної суспільної телерадіокомпанії України, до складу якої входить “Українське радіо” та “Промінь”. Але відповіді досі не отримало.

Також ще до появи відкритого листа творчого колективу “Променя” видання звернулося по коментар до заступника генерального директора НТКУ з координації діяльності філій Михайла Шматова. Він назвав кілька причин неучасті “Променя” в конкурсі: “1. Концепція частот, виставлених на конкурс, музичне радіо. “Промінь” не є музичною радіостанцією. Згідно із законом про суспільне мовлення у нас серед трьох радіоканалів немає музичного радіо. 2. Частоти, виставлені на конкурс, є малопотужними. І для суспільного мовника це нецікаво і неправильно. Обслуговування великої кількості малопотужних передавачів – дороге задоволення. 3. Ми подали заявку в Нацраду для прорахунку частот для другої та третьої програми радіо на передавачах не менше 5 кВт”.

Liked the article?
Help us be even more cool!