ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Колектив ДТРК "Крим", чию програму зняли з ефіру, вимагає припинити тиск з боку керівництва телеканалу

11.06.2012, 02:08

Колектив творчого об'єднання кримськотатарських програм вимагає припинити тиск з боку керівництва ДТРК «Крим». Про це йдеться у колективному зверненні редакції програм до Держкомтелерадіо і керівництва Меджлісу, повідомляють «Аргументы недели - Крым».


Приводом для звернення стало зняття з ефіру повтору програми «Хаберлер» («Новини») 7 червня у зв'язку з тим, що в ній не повідомлялося про діяльність президента України Віктора Януковича.


«Редакція інформаційних програм ТО висвітлює ці ініціативи (ініціативи президента України - ред.), однак маючи 13 хвилин, не завжди можемо це собі дозволити. Тому ми просимо збільшити час «Хаберлер» на 10 хвилин, де ми могли б щодня висвітлювати ініціативи і президента, і Кабінету Міністрів України », - зазначили співробітники телекомпанії.


Крім того, вони просять додати в штатний розклад творчого об'єднання ставку перекладача, а також поліпшити матеріально-технічну базу.


«Для перекладу «Хаберлер» довелося ставку адміністратора (900 гривень - зарплата) розділити навпіл. Але переклад інших авторських програм, тим більше прямих ефірів, як вимагає керівництво телекомпанії, через брак професійного перекладача і комп'ютерів фізично неможливо. Тисками і наказами це питання не вирішиться. Хоча ми від перекладів не відмовляємося, якщо будемо забезпечені технікою і людьми. Про що ми неодноразово говорили керівництву ДТРК. Ми самі зацікавлені в перекладі, так як це розширить коло наших телеглядачів», - резюмувала редакція кримськотатарських програм.

Нагадаємо, 7 червня 2012 року керівництво ДТРК «Крим» зняло з ефіру повтор програми «Хаберлер» - новин кримськотатарською мовою, повідомив журналіст телекомпанії Шевкет Ганієв.

Виконувач обов'язків генерального директора ДТРК «Крим» Валерій Гуменюк повідомив, що повтор випуску новин на ДТРК “Крим” від 6 червня не відбувся 7 червня з технічних причин, а не через відсутність сюжетів про президента України.

Співробітники творчого об'єднання кримськотатарських програм ДТРК «Крим» підготували заяву в прокуратуру Криму за фактом зняття керівництвом телеканалу 7 червня 2012 року з ефіру повтору програми «Хаберлер» («Новини»).

Liked the article?
Help us be even more cool!