ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

КДБ Білорусі заявило, що Шаройко є співробітником кадрового апарату розвідки і створив агентну мережу

20.11.2017, 14:02
Фото - Фейсбук Павла Шаройка

Офіційний представник Комітету держбезпеки Білорусі Дмитро Побяржин заявив, що затриманий в Білорусі український журналіст Українського радіо Павло Шаройко зізнався, що є співробітником кадрового апарату розвідки і працює під прикриттям у званні полковника. Про це Побяржин повідомив на брифінгу, повідомляє портал Tut.by.

“25 жовтня 2017 року працівниками КДБ при проведенні агентурної акції на гарячому було затримано кадрового співробітник Головного управління розвідки Міноборони України Павла Шаройка. З урахуванням досвіду його роботи в якості керівника прес-служби Головного управління розвідки Міноборони, для прикриття йому визначена посаду кореспондента Громадської національної телерадіокомпанії України”, - розповів Дмитро Побяржин.

За його словами, в Білорусі Павло Шаройко створив агентурну мережу з числа громадян Білорусі, “які за грошову винагороду виконували його завдання зі збору відомостей розвідувального характеру у військово-політичній сфері”.

“Щодо Павла Шаройка порушено кримінальну справу за статтею 358 КК Білорусі “Шпигунство” і ухвалено рішення про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою”, - додали в КДБ.

Також у КДБ стверджують, що в ході проведення слідчих дій “отримані переконливі докази його протиправної діяльності, що завдає шкоди національним інтересам Білорусі, під час обшуку у Шаройка виявлені копії розвідувальних донесень, спрямованих ним раніше в Центр”.

“В результаті Шаройко визнав, що є співробітником кадрового апарату військової розвідки, що працює під прикриттям, а також своє звання - полковник. Він також підтвердив, що координацію його розвідувальної діяльності здійснював співробітник Головного управління розвідки Міноборони Ігор Скворцов, який діяв під прикриттям радника посольства України в Білорусі (на сайті МЗС України зазначено, що в посольстві він обіймав посаду першого секретаря посольства України в Білорусі - ред.). За діяльність, не сумісну з дипломатичним статусом, Скворцов оголошений персоною нон-грата”, - зазначив Дмитро Побяржин.

Як повідомляв ІМІ, 17 листопада голова ПАТ “НСТУ” Зураб Аласанія повідомив про затримання власкора “UA: Українське радіо” в Білорусі, громадянина України Павла Шаройка, якому висунуто обвинувачення у шпигунстві.

Міністерство закордонних справ Білорусі поки що не коментує інформацію про затримання в республіці власкора “UA: Українське радіо”, громадянина України Павла Шаройка.

Дружина Павла Шаройка повідомила, що журналіста затримали вдома у Мінську ще 25 жовтня. Напередодні затримання у його квартирі був обшук.

Заступник директора Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич повідомив, що МЗС України наразі вживаються заходи щодо захисту прав Павла Шаройка.

ІМІ звернувся до міжнародних організацій з закликом допомогти звільнити Павла Шаройка.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!