ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Катований терористами у Луганську журналіст лікуватиметься у Моршині

11.06.2014, 13:28

Луганський журналіст Максим Осовський, який був захоплений 25 травня терористами, від наслідків полону лікуватиметься у моршинському курорті на Львівщині. Чоловіка разом із його колегою три дні тримали у будівлі захопленого СБУ. Після тортур, які пережили журналісти, тепер доводиться відновлювати здоров‘я.

Про це йдеться у сюжеті перших західноукраїнських новин «Огляд дня» (телеканал ZIK) Вікторії Долик, повідомляє ZIK.

Максим Осовський та В’ячеслав Бондаренко у день виборів висвітлювали події на Луганщині спеціально для телеканалу ZIK. Ввечері 25 травня їх затримали на блокпосту. Коли сепаратисти побачили у них відеотехніку, одразу звинуватили у шпигунстві й забрали в полон. Хлопців повезли у Луганське СБУ, захоплене сепаратистами раніше. Перша ніч там, пригадує Максим, була справжнім пеклом.

«Вони нас катували, били, погрожували. Казали, що обіллють бензином та підпалять, обіцяли прострелити нам ноги. Приходили і казали, що все, о п’ятій годині нас розстріляють», – згадує Осовський.

Далі терористи змусили Максима записати відеозвернення, в якому він розповів, що телеканал ZIK, начебто найняв його для однобокого висвітлення новин про вибори Президента України у Луганську.

«Тоді вони записали дублів з десять. Один чоловік постійно мені погрожував, весь час казав, що я розповідаю щось не те. Чесно кажучи, я тоді був готовий підтвердити все, тільки щоб мене випустили», – зізнається Максим.

Тільки після трьох днів у полоні хлопців відпустили на волю.

«У мене численні гематоми по всьому тілу: на ногах, руках, на спині – глибока рана.  Але В’ячеславу дісталось ще більше, у нього значно серйозніші ушкодження. Коли нас відпускали, він був увесь синій», – розповів Максим Осовський.

Після полону чоловіків скерували в одну з київських лікарень. Максиму швидше, ніж його колезі, вдалося стати на ноги. Повністю відновлювати здоров’я вчорашній полонений буде на курорті у Моршині.

Нагадаємо, 25 травня луганських журналістів В’ячеслава Бондаренка та Максима Осовського на блок-посту в місті Щастя під Луганськом затримали терористи та повезли в захоплену ними будівлю луганської СБУ. Терористи підозрювали захоплених В’ячеслава Бондаренка та Максима Осовського в шпигунстві. Бондаренко і Осовський їздили Луганщиною, забезпечуючи трансляцію про хід виборчого процесу. Протягом декількох годин вони піддавалися побиттю і тортурам, і провели в полоні в підвалі захопленого будинку СБУ кілька днів.

27 травня звільнили Максима Осовського.

28 травня був звільнений В’ячеслав Бондаренко. Бондаренко разом з сім’єю виїхав за межі Луганської області.

Максим Осовський - стример spilno.tv, В'ячеслав Бондаренко - головний редактор луганського інтернет-видання «Обзор».

Допомоги потребує В'ячеслав Бондаренко, якого сильно побили у полоні.

Liked the article?
Help us be even more cool!