ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістів не пускали на "альтернативну сесію" Дніпропетровської міськради

29.12.2015, 16:16

29 грудня у Дніпропетровську журналістів вибірково пускали на "альтернативну сесію" Дніпропетровської міської ради, а частина представників ЗМІ змогли потрапити до приміщення лише по її завершенню. Про це повідомляє регіональний кореспондент ІМІ.

"Альтернативну сесію" Дніпропетровської міськради було проведено у приміщенні Амур-Нижньодніпровського районного виконкому Дніпропетровська за ініціативою групи депутатів від "Опозиційного блоку" та "Громадської сили" о 6 годині ранку.

Як повідомили місцеві журналісти, їх тримали за зачиненими дверима співробітники приватної охоронної фірми. Про це регіональному журналісту ІМІ повідомив журналіст Громадського ТБ Дніпро Олександр Чиж.

Зокрема, не пропускали знімальну групу Громадське ТБ Дніпро, 9 канал, 51 канал, 34 канал та інших. Водночас пропускали інших осіб. Загалом журналісти прочекали надворі близько трьох годин.

Журналіст 9 каналу Ольга Владімірова викликала поліцію у зв’язку з перешкоджанням професійній діяльності журналістів, проте співробітники не приїхали, а присутні на місці поліцейські на недопуск журналістів не відреагували.

«Коли охоронці почали випускати людей з сесійної зали, ми змогли потрапити в середину і побачили, що синхрон секретаря міськради Загіда Краснова пишуть журналісти, яким невідомим чином вдалось потрапити до зали і не мерзнути 2,5 години на морозі», - повідомив Олександр Чиж.

На відео 9 каналу видно, що в залі уже були присутні, зокрема, групи ТРК «Україна» та прес-служба "Опозиційного блоку". На запитання 9 каналу Загід Краснов вказав, що особисто він не винаймав охоронну фірму.

28 грудня в.о. заступника міського голови Олександр Санжара зробив заяву, назвавши сьогоднішню «сесію» незаконною. На ній обрали секретарем міськради Загіда Краснова ("Громадська сила"), звернулися до Верховної Ради, аби перейменувати Дніпропетровськ на Дніпропетровськ та ухвалили рішення про надбавки бюджетникам.

Відео 9 каналу та Громадського ТБ Дніпро

Liked the article?
Help us be even more cool!