ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти "Новостей Донбасса" помітили, що за ними стежать

16.09.2013, 11:31

Головний редактор інтернет-видання “Новости Донбасса” Олексій Мацука заявляє, що за ним і ще за одним журналістом видання Віталієм Сізовим невідомі особи ведуть стеження. Про це Мацука повідомив ІМІ.

За його словами, стеження за ними почалося з кінця серпня - відтоді, коли вони почали писати розслідувальні матеріали, зокрема про корупцію в органах влади. Свої матеріали журналісти публікують на сайті видання та на сайті “Донецкой правды”. Так, останній матеріал Сізова вийшов 13 вересня про корупцію у комунальній сфері, зокрема, в компанії "Вода Донбасса".

Як повідомив Мацука, невідомі ведуть стеження систематично, відкрито із застосуванням автомобільної техніки, засобів передачі даних та зв’язку.

“Перший, хто помітив стеження - це Віталій Сізов. Сьогодні він написав заяву в прокуратуру, і про перешкоджання журналістькій діяльності, і про втручання в особисте життя”, - зазначив Мацука.

“Ми стали це (стеження - ред.) помічати, коли знаходимося удвох. Все почалося з серпня, якраз тоді, коли ми почали займатися розслідувальною журналістикою по “Відродженню”. У нас вже вийшли деякі статті з цього приводу. Кожен раз стежать по-різному. Один раз Сізов помітив одного, потім ще одного, а вчора (15 вересня - ред.) взагалі трьох”, - розповів Мацука.

Водночас у своєму блозі на “Новостях Донбасса” Мацука пише, що вони неодноразово бачили, “коли невідомі особи точно слідували по маршрутах руху журналістів, незважаючи на те, що журналісти навмисно змінювали маршрути руху, підозрюючи стеження”.

Крім того, деякі з переслідувачів були помічені в різний час біля будинків, де живуть журналісти.

“Об'єктами такої уваги журналісти стали після того, як виграли грант Міжнародного фонду «Відродження» на проведення серії регіональних розслідувань і грант Посольства США в Україні. Журналісти пов'язують подібний «інтерес» виключно з професійною діяльністю”, - написав Мацука у блозі.

Також він зазначає, що вони отримали інформацію про те, що нібито “готується провокація дачі нам хабара або організації ситуації, що хтось з нас вимагає у когось гроші”.

Крім того, журналісти заявляють, що “у разі, якщо з кимось з нас щось станеться, це буде результат спланованої провокації проти нас”.

На фото - чоловік, який стежив за журналістами, фоо з блогу Павла Колеснікова

 

Liked the article?
Help us be even more cool!