ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти "Наших грошей. Львів" судяться із СБУ

07.04.2017, 10:49

Журналісти сайту “Наші гроші. Львів” подали до суду на Управління Служби безпеки України в Івано-Франківській області з приводу ненадання публічної інформації. Про це повідомляє журналістка сайту Катерина Костюк на своїй сторінці у Фейсбук, повідомляє “Доступ до правди”.

Журналісти просили надати копії декларацій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2014 та 2015 роки начальника УСБУ в Івано-Франківській області Дідуха Петра Олексійовича, а також його заступників.

У свій відповіді СБУ відмовило у наданні інформації. Розпорядник посилається на ч.2 ст.32 Конституції України, ч.2 ст.11 ЗУ “Про інформацію” та  ч.2. ст.7 ЗУ “Про доступ до публічної інформації” (не допускається поширення інформації про особу без її згоди).

“Відповідно до п.4 ст.8 ЗУ “Про державну таємницю” інформація у сфері державної безпеки та охорони правопорядку, зокрема, про особовий склад органів, що здійснюють оперативно-розшукову діяльність або розвідувальну чи контррозвідувальну діяльність , відносяться до державної таємниці”, - йдеться у відповіді від СБУ.

У справі відбулося одне засідання, наступне призначено на 26 квітня.

Liked the article?
Help us be even more cool!