ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст із Коломиї заявив, що йому погрожував депутат

14.01.2016, 11:09

13 січня у місті Коломия (Івано-Франківської області) журналісту-фрілансеру, члену Незалежної медіа-профспілки України Євгену Гапичу погрожував депутат Коломийської міської ради Ігор Ільчишин. Про це Євген Гапич повідомив ІМІ.

За його словами, інцидент стався під час засідання тимчасової земельної комісії, яка розглядала конфлікт за земельну ділянку між Ганною Негрич (яку підтримує Ільчишин) та секретарем міськради Любомиром Жупанським.

“Це сталося на засіданні комісії, яка розбиралася з конфліктом за земельну ділянку між Ганною Негрич та Любомиром Жупанським, секретарем міськради. Та після того, як я опублікував статтю про те, що депутат вдерся в будинок до секретаря. Він (Ільчишин - ред.) мені чітко сказав: "Я знаю, як з тобою розібратися. Я не Тимошенко (Юрій Тимошенко - народний депутат - ред.). Там все буде добре”, - розповів Гапич, додавши, що це було сказано привселюдно.

У свою чергу, журналіст відповів, що “якщо я навіть послизнуся, впаду і отримаю травму, то ти будеш в цьому винен. Це пряма погроза від тебе моєму життю та здоров’ю”.

Гапич пов’язує погрози зі своєю професійною діяльністю. “Він погрожував через те, що я постійно висвітлюю його депутатську та бізнесову діяльність. Показував, що він фактично робив підкуп виборців, незаконно встановлюючи дитячі майданчики на окрузі, по якому балотувався. Зараз я готую матеріал по тому, скільки коштів з місцевого бюджету отримали його фірми з 2010 по 2015 рік”, - розповів журналіст.

Також, за його словами, він постійно висвітлював діяльність народного депутата Юрія Тимошенка, начальником виборчого штабу якого, на виборах 2014 року, був Ільчишин.

“А це йому (Ільчишину - ред.) не подобалося, бо на виборах у 2014 році він був начальником виборчого штабу кандидата в народні депутати України Юрія Тимошенка. Юрій Тимошенко виграв і я почав висвітлювати його діяльність. У лютому 2015 року Тимошенко подав на мене до суду. Суд Тимошенко програв”, - розповів журналіст.

Євген Гапич має намір звернутися в поліцію.

Як повідомляв ІМІ, у лютому 2015 року народний депутат від “Народного фронту” Юрій Тимошенко подав до Коломийського міськрайонного суду позов проти журналіста з Коломиї (Івано-Франківська область) Євгена Гапича з вимогою спростування інформації та 50 тисяч гривень компенсації завданої моральної шкоди.

Приводом для позову стала опублікована на інтернет-порталі “Вільне місто” стаття за 20 лютого 2015 року під заголовком “Противсіх Василь — помічник-консультант нардепа Юрія Тимошенка?“.

У статті журналіст Євген Гапич аналізував помічників-консультантів народного депутата Юрія Тимошенка, перелік яких розміщений на офіційному веб-сайті Верховної Ради України. Автор зазначав, що серед помічників-консультантів є Гуменюк Василь Васильович. Зокрема, журналіст наводить інформацію, що ним може бути відомий для загалу Противсіх Василь (український політик, відомий тим, що напередодні виборів Президента України 2010 року змінив прізвище на “Противсіх” і балотувався на пост Президента) та наводить коротку біографічну інформацію про зазначеного політика.

Згодом Юрій Тимошенко відмовився від 50 тис. грн компенсації завданої моральної шкоди, які вимагав від журналіста “Репортера” Євгена Гапича.

27 березня 2015 року Коломийський міськрайонний суд відмовив у задоволенні позову народного депутата від “Народного фронту” Юрія Тимошенка проти журналіста з Коломиї (Івано-Франківська область) Євгена Гапича з вимогою спростування інформації.

Liked the article?
Help us be even more cool!