ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст радіо "Голос Свободи" розповів, що силовики його били і погрожували роздягти

25.01.2014, 19:17

Бійці внутрішніх військ побили журналіста радіо «Голос Свободи» Мирослава Мису, відібрали в нього телефон і  погрожували побиттям усіх представників ЗМІ, які прийдуть їх знімати. Про це повідомив Миса 25 січня на прес-конференції у київському Будинку профспілок, інформує Телекритика.

За його словами, коли він повертався до Будинку профспілок, щоб робити матеріал про пікет Генеральної прокуратури, міліціянти почали обшукувати перехожих. Миса взяв в одного з них коментар щодо таких дій і почав знімати, як проводиться обшук громадян.

За кілька хвилин декілька силовиків заламали йому руки, розірвали журналістське посвідчення, відібрали телефон та побили.

«Били не в обличчя, щоб не лишалось слідів, а у корпус», - зазначив журналіст. За його словами, силовики били його головою об стінку  будівлі, до якої його притисли.

Коли закричав, що він журналіст, йому закрили рота і звинуватили у тому, що він перешкоджає роботі внутрішніх військ.

Також правоохоронці погрожували, що обіллють його «коктейлем молотова» і віддадуть речі на експертизу, а він стоятиме голим.

Окрім цього, силовики закликали Мису переказати колегам, що вони будуть відловлювати  і битимуть журналістів, які підходитимуть до них. «Вони казали, що таких як ти, ми відловлюємо роздягаємо, купаємо у Дніпрі і відвозимо у СІЗО. Тоді я зрозумів, що у нас в країні хаос», - розказує журналіст.

За його словами, найбільш адекватним виявився старший лейтенант, який відгородив його від сержантів, що били: «Дивом  цей старший лейтенант повернув мені камеру та барсетку». Однак карту пам'яті з відзнятими матеріалами та телефон журналісту не повернули.

Депутат член політради ВО «Свобода» Ігор Швайка під час прес-конференції звернувся до міліції з вимогою відкрити кримінальне провадження за цими подіями.

Нагадаємо,  24 січня Ігор Швайка повідомив, що на вулиці Інститутській  бійці внутрішніх військ МВС напали на Мирослава Мису. Після цього журналіст деякий час не виходив на зв'язок.

Фото - print screen з відео INTV.ua

Liked the article?
Help us be even more cool!