ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст «МедіаПорту» отримав поранення через гранату, запущену безпосередньо у нього

24.01.2014, 12:33

Вночі 22 січня під час зйомки на вул.Грушевського у Києві дістав поранення фотограф інтернет-видання «МедіаПорт» Мстислав Чернов. Про це повідомляє "Телекритика" з посиланням на саме видання.
 
Мстислав Чернов працював на місці зіткнень протестуючих і міліції. «Його травма не була випадковою. Прямий цілеспрямований постріл гранатою по людині в яскравому жилеті з написом "Преса"», - повідомляє видання.
 
Фоторепортер «МедіаПорта» отримав осколкові поранення після того, як прямо у нього під ногами вибухнула світлошумова граната, запущена міліцією. За його словами, він був один, навколо не було протестуючих. В руках у нього був фотоапарат, а поверх куртки - жилет з написом «Преса».  На запитання, чи був це прицільний постріл, постраждалий відповів: «Так».
 
Осколки гранати застрягли в нозі і травмували око Мстислава Чернова. Лікарі надали йому допомогу, зараз журналіст знову виконує свої обов'язки. 
 
Видання звертає увагу на те, що правила використання спеціальних засобів, до яких відносяться світлошумові гранати, забороняють міліції використовувати їх на відстані ближче двох метрів від людини.
 
Кожен журналіст або фотограф , який працює в епіцентрі будь-яких зіткнень , готовий до того , що він сам і його техніка можуть постраждати, тому зазвичай подібна інформація залишається всередині редакцій, зазначає «МедіаПорт». «Але точно так само кожен журналіст знає, що в деяких ситуаціях приватне перестає бути таким і стає «суспільно важливою інформацією. Суспільно важлива інформація - для міліції правил більше не існує», - переконані колеги постраждалого.

"Телекритика"

Liked the article?
Help us be even more cool!