ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журнал "Forbes Україна", який "поховав" донецького бізнесмена, зобов'язали заплатити 5 тис грн моральної шкоди

02.11.2012, 06:01
31 жовтня 2012 року Донецький апеляційний суд зобов'язав журнал "Forbes Україна" опублікувати спростування інформації про смерть донецького мільйонера Михайла Ляшка, опублікованій журналом в січні 2012 р. Про це повідомив адвокат Сергій Осика, який представляв інтереси Михайла Ляшка, передає "Остров".
За словами Осики, в січневому номері журналу була опублікована стаття, в якій робився огляд складу власників компанії «Конті». У ній було зазначено, що акціями «покійного» Михайла Ляшка володіє його син.
Журналу було запропоновано опублікувати спростування даної інформації, проте редакція зробила це у формі, що не відповідає законодавству України. Зокрема, на невідповідному місці, іншим шрифтом і назвавши це «виправлення», а не спростування, розповів адвокат.
Після цього, Ляшко подав позов у ??Будьонівський суд м. Донецька з вимогою спростувати публікації та стягнути матеріальну та моральну шкоди.
Однак суд першої інстанції прийняв рішення на користь журналістів.
Проте 31 жовтня Донецький апеляційний суд зобов'язав журнал Forbes Україна опублікувати офіційне спростування про смерть М. Ляшка у формі, передбаченій законодавством, а також стягнути на його користь моральну шкоду в розмірі 5000 гривень.
Liked the article?
Help us be even more cool!