ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ІМІ пропонує владі зробити процес видачі віз іноземним журналістам прозорим

16.03.2012, 02:50
Правила видачі віз іноземним журналістам повинні давати можливість їм працювати – результати розгляду Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів пропозицій щодо врегулювання питання отримання іноземними журналістами віз в Україні.

Про це повідомила виконавчий директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар за підсумками засідання Міжвідомчої групи, яке відбулося 15 березня.

Зокрема, Сюмар запропонувала наступний алгоритм щодо змін у частині видачі віз іноземним журналістів: 1) забезпечити прозорість у цьому процесі, розмістивши на сайтах відповідних органів влади чіткий алгоритм дій щодо того, які документи необхідні для отримання візи та дозволу на журналістську діяльність в Україні; 2) поновити видачу посвідчень журналіста іноземного ЗМІ від Міністерства закордонних справ України у добровільному порядку; 3) ініціювати зміни до законодавства у частині отримання віз журналістами.

На засіданні іноземні журналісти та прес-аташе Представництва Європейського Союзу в Україні Давід Стулік зазначили, що нові правила отримання акредитації та віз для закордонних ЗМІ відчутно ускладнили їм роботу в Україні.

«Ситуація, коли немає єдиної акредитації, може спричинити низку проблем. Іноземні журналісти мають проблеми з легалізацією своєї діяльності в Україні», - наголосив Стулік. Також іноземні журналісти підкреслили, що українські органи влади та представники правоохоронних органів не завжди визнають їхні редакційні посвідчення, заповнені іноземними мовами, повідомляється на сайті Президента України. 

У свою чергу, директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин повідомив, що МЗС поновить видачу акредитаційних посвідчень для іноземних журналістів. І звернув увагу на те, що така картка не може бути заміною візі.
 
«МЗС гарантує, що візу до України ми готові надавати протягом 1-2 днів за наявності всіх документів», - сказав Волошин.

Голова Державного комітету з питань телебачення та радіомовлення Олександр Курдінович наголосив, що очолюване ним відомство ініціюватиме зміни до законодавства, щоб виключити Держкомтелерадіо з процесу надання іноземним ЗМІ акредитації, оскільки зараз іноземні журналісти мають погоджувати подання від свого засобу масової інформації щодо роботи своїх кореспондентів із Держкомтелерадіо.

ІМІ

 
Liked the article?
Help us be even more cool!