ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

HRW закликає Меркель тиснути на Путіна через порушення прав людини

17.08.2018, 13:13
Фото - Кирило Кудрявцев/AFP/Радіо Свобода

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch закликає німецького канцлера Анґелу Меркель згадати про права людини під час зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним, яка має відбутися 18 серпня, повідомляє Радіо Свобода.

“Зустріч є важливою можливістю для Анґели Меркель тиснути на російського президента щодо внутрішніх і міжнародних правозахисних питань”, – заявив директор HRW у країнах Європи та Центральної Азії Г’ю Вільямсон.

На його думку, у порядку денному зустрічі має бути звільнення ув’язнених у Росії активістів за права людини й захист цивільних у Сирії.

В організації переконані, що Росія живе в “найбільш репресивний момент” із часів Радянського Союзу. “Цей тренд почався у 2012 році після безпрецедентних масових протестів і посилився у 2014 році у зв’язку з російською окупацією Криму та участю в збройному конфлікті на сході України”, – вважають правозахисники.

Меркель та Путін планують зустрітися в Німеччині 18 серпня. Представник німецького уряду розповідав, що перемовини будуть зосереджені “на поточних питаннях зовнішньої політики”.

Як повідомляв ІМІ, депутати парламентів Естонії, Латвії і Литви направили лідерам ЄС звернення із закликом чинити тиск на російську владу, щоб домогтися негайного звільнення українського кінорежисера Олега Сенцова та інших українців, які перебувають у російських в’язницях за політично вмотивованими звинуваченнями.

Liked the article?
Help us be even more cool!