ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Група компаній "112 Україна" отримала попередження за порушення програмної концепції мовлення

22.03.2018, 15:48

П’ятьом телекомпаніям, що мовлять у багатоканальній телемережі МХ-5 під емблемою “112 Україна” (“Новий формат ТВ”, “Аріадна ТВ”, “Партнер ТВ”, “ТВ Вибір”, “Лідер ТВ”) оголошено попередження через порушення програмної концепції мовлення, зміну формату та логотипа. Відповідне рішення Національна рада з питань телебачення та радіомовлення ухвалила на засіданні 22 березня, повідомляється на сайті регулятора.

Як зазначає Нацрада, планові перевірки компаній, проведені 28 лютого на підставі моніторингів 14 лютого, зафіксували низку порушень норм чинного законодавства й умов ліцензій мовників.

Зокрема, ліцензіати порушили частини першу та третю статті 46 Закону України “Про телебачення і радіомовлення”, оскільки їх вихідні дані (логотип) не відповідають умовам, зазначеним у ліцензії. Усі зазначені регіональні компанії мовлять з однаковим логотипом “112 Україна”, хоча за ліцензією логотип мав би виглядати як назва компанії зі словами “емблема “112 Україна”.

Також, зазначає регулятор, виявлено зміну формату мовлення: замість розважально-інформаційного з фільмопоказом компанії фактично мовлять у інформаційному форматі, що свідчить про порушення частини сьомої статті 27 зазначеного вище закону.

Порушення програмної концепції мовлення (частини восьмої статті 28 Закону України “Про телебачення і радіомовлення”) стосувалися таких фактів: відсутні культурно-мистецькі, науково-просвітницькі, розважальні та музичні, дитячі передачі та аудіовізуальні твори, розраховані на дитячу аудиторію і фільмопоказ; збільшено обсяг інформаційно-аналітичних передач: за ліцензією – 2 год. 30 хв. / добу, фактично – 23 год. 41 хв. / добу.

Ліцензіатів зобов’язано протягом місяця привести свою діяльність у відповідність до вимог чинного законодавства.

Також компаніям було відмовлено в переоформленні ліцензій у частині зміни програмних концепцій, оскільки в разі задоволення заяв було б порушено умову конкурсу на регіональне мовлення.

Як повідомляв ІМІ, 18 січня 2018 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження телеканалу “112 Україна” за його супутниковою ліцензією (юридична особа – ТОВ “ТРК “112-ТВ”) через порушення Правил ведення мовлення в день пам’яті 25 листопада – День пам’яті голодоморів.

5 жовтня 2017 року Нацрада оголосила всім шести компаніям з групи “112 Україна” попередження за відсутність інформації про авторів програм “Вечірній прайм” і “Студія 112 live”, а також недотримання програмної концепції та логотипа регіональними цифровими компаніями.

27 грудня 2017 року Нацрада 29-й раз відмовила п’яти регіональним компаніям, що мовлять у цифровому мультиплексі МХ-5 з логотипом “112 Україна” (ТОВ “ТВ Вибір”, ТОВ “Партнер ТВ”, ТОВ “Новий формат”, ТОВ “Лідер ТВ” і ТОВ “Аріадна ТВ”), у зміні програмних концепцій на концепцію супутникового інформаційного телеканалу “112 Україна”.

Liked the article?
Help us be even more cool!