ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ГПУ розраховує на спецконфіскацію медіахолдингу UMH до нового року

06.12.2017, 12:18

Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що прокуратура проводить дії, пов'язані зі спецконфіскацією медіахолдингу UMH, що належить Сергію Курченку. Про це він повідомив 5 грудня на брифінгу, повідомляє LIGA.net.

“Ми спецконфіскували все, що пов'язано з футбольним клубом “Металіст”... і так, дійсно, ми рухаємося в тому ж напрямку щодо медіахолдингу. Зараз в інтересах слідства я не можу розголошувати, коли відповідне рішення вступить в законну силу, але сподіваємося, що до Нового року українці будуть позбавлені нещастя слухати і читати певні проросійські ватні видання”, - сказав Юрій Луценко.

Нагадаємо, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення анулювала і не продовжила 37 ліцензій на радіомовлення медіахолдингу UMH в 32 містах.

UMH, або Український Медіа Холдинг, - один з найбільших медіахолдингів України. До його складу входять друковані видання та радіостанції, а також великі сервісні, розважальні портали і новинні агрегатори, такі як bigmir.net, tochka.net, korrespondent.net. Як вказує сам холдинг, ресурси UMH покривають близько 50% українських інтернет-користувачів, а частка групи на ринку інтернет-реклами становить 29%. З 2013 року холдинг належить бізнесмену-втікачу Сергію Курченку.

У 2014 році прокуратура висунула йому підозри в ухилянні від сплати податків і нанесенні великих збитків держкомпаніям. Тоді ж бізнесмена включили до списку санкцій ЄС.

Liked the article?
Help us be even more cool!