ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ГПУ направила у Раду подання про кримінальну відповідальність нардепа, який напав на журналіста

18.05.2018, 13:11
Фото - скриншот з відео Цензор.НЕТ

Генеральна прокуратура України направила 18 травня до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата з групи “Воля народу” Олександра Пономарьова.

Про це повідомила прес-секретар Генерального прокурора України Лариса Сарган на своїй сторінці у Фейсбук.

Вона нагадала, що Пономарьов у приміщенні Верховної Ради перешкоджав роботі журналістів інтернет-видань “Цензор.нет” та “Каменярі-інфо”.

“Своїми умисними діями О. Пономарьов вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 171 КК України – незаконне вилучення зібраних журналістом матеріалів і технічних засобів, якими він користується у зв’язку зі своєю професійною діяльністю, а так само умисне перешкоджання здійсненню журналістом законної професійної діяльності. Факт вчинення народним депутатом О. Пономарьовим кримінального правопорушення достатньо повно підтверджується законно зібраними у кримінальному провадженні доказами”, - повідомила Сарган.

За її словами, подання вже зареєстроване в апараті Верховної Ради України.

Як повідомляв ІМІ, 7 лютого 2018 року в кулуарах Верховної Ради народний депутат з депутатської групи “Воля народу”, колишній член Партії регіонів Олександр Пономарьов вихопив з рук і забрав мобільний телефон у парламентського кореспондента інтернет-видання “Цензор.НЕТ” Івана Марусенка, в той час як журналіст знімав на камеру телефону коментар нардепа.

7 лютого 2018 року прокуратура міста Києва відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 (“Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”) КК України.

Світлина від Лариси Сарган.
Liked the article?
Help us be even more cool!