ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Головреда газети на Луганщині засудили умовно-достроково за антиукраїнські заклики

21.08.2017, 15:42

Новоайдарський районний суд Луганської області засудив до 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання строком на 2 роки головного редактора друкованого засобу масової інформації за публічні антиукраїнські заклики. Про це повідомляється на сайті прокуратури Луганської області.

Суд визнав головреда винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 110 КК України (“Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України”).

“Розслідуванням встановлено, що у травні 2014 року редактор одного з друкованих видань у Луганській області одержав вказівку від так званих “організаторів референдуму” на підтримку терористичної організації “ЛНР” щодо розміщення заміток антиукраїнського характеру та публічних закликів до вчинення дій, з метою зміни меж територій або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України в газеті “Вісті Новоайдарщини”, - зазначає прокуратура.

Як зазначили у відомстві, під час досудового розслідування чоловік повністю визнав свою провину в умисному розповсюдженні сепаратистських матеріалів, щиро розкаявся активно співпрацював зі слідством. Враховуючи це, між ним та прокурором укладено угоду про визнання винуватості.

Liked the article?
Help us be even more cool!