ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Гелетей журналісту “Схем”: Якби ви наділи жилет “Преса” в лісі – на вас би ніхто не накинувся

21.09.2017, 10:56
Фото - Радіо Свобода

Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова і інформаційної політики Вікторія Сюмар сподівається, що службове розслідування нападу співробітників Управління державної охорони на знімальну групу програми “Схеми” під Києвом, буде продовжене. Про це вона сказала 20 вересня під час засідання комітету, на якому розглядалося питання нападу співробітників УДО на журналістів, повідомляє Радіо Свобода.

“Сподіваюся, розслідування буде продовжено і що правоохоронні органи будуть розслідувати ситуацію далі”, – сказала вона.

Окрім того, Сюмар сподівається, що діалог між очільником УДО Валерієм Гелетеєм та журналістами програми “Схеми”, які були присутні на засіданні комітету, продовжиться.

“Якби ви наділи жилет “Преса” в лісі – на вас би ніхто не накинувся”, – зазначив керівник УДО.

На що журналіст програми “Схеми” Михайло Ткач відповів, що знімальна група неодноразово демонструвала посвідчення і представлялася співробітникам управління. “Я не розумію, чому на нас напали. Співробітники УДО знали, хто ми, вони бачили посвідчення”, – зазначив він.

Очільниця комітету висловила сподівання, що Управлінням держохорони будуть напрацьовані інструкції для журналістів, якими преса зможе керуватися у подібних ситуаціях.

Жодних колегіальних рішень комітет за результатами обговорення не ухвалював.

Як повідомляв ІМІ, 19 вересня начальник УДО Валерій Гелетей на зустрічі з журналістами повідомив, що службова перевірка не виявила порушень у діях співробітників УДО, які напали на журналістів програми “Схеми”. За його словами, співробітник УДО “…спіткнувся, впав і зачепився за оператора”.

18 вересня програма “Схеми” оприлюднила відео нападу на знімальну групу, а саме журналіста Михайла Ткача і оператора Бориса Троценка.

16 вересня начальник УДО Валерій Гелетей повідомив, що за фактом конфлікту співробітників Управління державної охорони з журналістом програми “Схеми” Михайлом Ткачем біля одного з ресторанів у Конча-Заспі призначено внутрішнє розслідування.

15 вересня співробітники Державного управління охорони напали на знімальну групу “Схем” біля одного з ресторанів у Конча-Заспі, де знаходилися Президент Петро Порошенко, Прем’єр-міністр Гройсман, віце-спікер Геращенко. За інформацією журналістів, у ресторані святкували весілля сина генпрокурора Юрія Луценка Олександра.

У момент, коли закриту вечірку мав залишити Президент України Петро Порошенко, працівники УДО напали на знімальну групу програми, в результаті чого оператор Борис Троценко зазнав струсу мозку та пошкодження руки. Журналісти написали заяву до поліції про перешкоджання законній журналістській діяльності.

Liked the article?
Help us be even more cool!