ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Харківський журналіст заявив, що його побив "Беркут". В міліції заперечують

12.01.2014, 15:36

Харківський кореспондент видання "Український простір" та інтернет-каналу "Мальва-ТV" Роман Черемський заявляє, що "Беркут" поюив його і розбив відеокамеру в центрі міста під час зйомок матеріалу про Антимайдан, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Я знімав автобуси без номерних знаків з затемненими вікнами, біля яких стояли бійці "Беркута". Сказали не знімати. Я продовжив. До мене підійшов ззаду "беркутівець", ззаду в шию електрошокером, скрутили, кілька ударів в район нирок, заштовхали в автобус, там ще дали по нирках і погрожували: "Передай своїм журналістам, щоб нас не знімали". Камеру розбили і забрали флешку", - розповів Черемський журналістам.

Він звернувся з заявою про те, що трапилося в міліцію.

Тим часом, у відділі зі зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Харківській області застосування сили по відношенню до Черемського заперечують.

"На даний момент встановлено, що описані журналістом події в переважній частині не відповідають дійсності. Ініціатором даної ситуації опинився сам представник ЗМІ, який без будь-яких пояснень намагався проникнути в автобус, в якому знаходилися бійці спецпідрозділу "Беркут". Міліціонери під час бесіди з журналістом пояснили йому, що знаходяться на службі і здійснюють охорону громадського порядку, після чого попросили його покинути автобус. Ніяких методів фізичного впливу щодо зазначеного громадянина працівники міліції не застосовували”, - повідомили в міліції.

Начальник першого слідчого відділу прокуратури Харківської області Микола Желяков повідомив, що інформація про те, що трапилося внесена в ЄРДР з попередньою кваліфікацією за ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень, що супроводжувалося насильством).

"Створена слідча група. Проводяться необхідні першочергові слідчі дії. Тяжкість тілесних ушкоджень і час їх нанесення визначить експертиза", - сказав Желяков журналістам.

Liked the article?
Help us be even more cool!