ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Громадськість та журналісти закликають Януковича ветувати новий КПК

27.04.2012, 04:47
Журналісти та учасники громадянського руху ЧЕСНО закликають президента України Віктора Януковича ветувати новий Кримінально-процесуальний кодекс, оскільки Верховна Рада ухвалила його із порушеннями норми Конституції України щодо особистого голосування. Про це йдеться у зверненні активістів, що оприлюднено на сайті руху.

У своєму зверненні громадські діячі запропонували президенту ветувати новий КПК та повернути документ назад до парламенту, щоб змусити кожного депутата проголосувати особисто.

Також активісти пропонують Януковичу звернутися до прокуратури з проханням розглянути наявність у діях народних депутатів, які голосують за інших народних депутатів, ознак злочинів: перевищення влади або службових повноважень.

Для цього у русі ЧЕСНО підготували добірку фото- та відеодоказів, зібраних журналістами під час чотириденної зйомки в парламенті. Відповідне звернення та диск з матеріалами активісти надіслали до Адміністрації Президента України.

На думку активістів та журналістів, неособисте голосування у парламенті вже давно стало загальним фоном законодавчого процесу в Україні – настільки звичним, що на нього ніхто не зважає. Втім, щоденне цинічне порушення Конституції в стінах Верховної Ради є неприпустимим. Ініціатори звернення зазначили, що сьогодні за своїх колег голосують не тільки у фракції Партії регіонів, а і у опозиційних фракціях.

«Очевидно, що закони, ухвалені таким чином, не можуть вважатися чинними, жоден президент європейської країни не підписався б під таким законом», - наголошують у русі ЧЕСНО.

Крім того, на додаток до звернення президент України отримав від громадських діячів проект закону, що передбачає дострокове припинення повноважень народних депутатів, які порушують вимоги особистого голосування.

Нагадаємо, новий КПК парламент ухвалив у ніч з 12 на 13 квітня 2012 року.
Liked the article?
Help us be even more cool!