ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Головреда газети Меджлісу викликали у прокуратуру для перевірки на екстремізм

03.06.2014, 11:44

Головного редактора кримськотатарської газети “Авдет” Шевкета Кайбуллаєва викликали в прокуратуру Сімферополя, повідомляють “События Крыма”.

Як зазначено у тексті повістки, прокуратура проводить перевірку за фактом порушення вимог закону Російської Федерації “Про протидію екстремістській діяльності” з боку керівництва газети “Авдет”.

За словами Кайбуллаєва, ніяких інших коментарів від представників прокуратури більш не послідувало.

“Сьогодні о 15 годині я запрошений на бесіду в будівлю міської прокуратури Сімферополя. Припускати зміст розмови складно, але судячи зі статті, яка вказана на порядку, нас будуть звинувачувати в нібито екстремізмі”, - сказав головний редактор газети.

«Вони вже заздалегідь визначили, що наша діяльність – екстремістська. На їхню думку, це стосується тих матеріалів, де ми вживаємо терміни «тимчасово окупована територія», «анексія Криму». І ми, нібито, підпадаємо під статті щодо екстремістської діяльності», – розповів Шевкет Кайбуллаєв, повідомляє Радіо Свобода.

Як нагадують "События Крыма", 15 травня співробітники ФСБ Російської Федерації провели обшуки в будинках члена Меджлісу кримськотатарського народу Алі Хамзіна. Фсбшники шукали вибухові речовини і зброю.

Довідка: Газета “Авдет” є друкованим органом Меджлісу кримськотатарського народу. Видається з 15 липня 1990 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!