ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Голова НСТУ заборонила підлеглим давати коментарі ЗМІ без її згоди

20.03.2017, 10:33

Тимчасово виконуюча обов’язки голови правління Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) Ганна Бичок заборонила працівникам компанії комунікувати зі ЗМІ без її дозволу. Про це йдеться в її наказі про порядок розміщення інформації в ЗМІ працівниками ПАТ НСТУ від 10 березня, повідомляє “Українська правда”.

“Оприлюднення або розміщення будь-якої інформації (зокрема й інтерв'ю та/або коментарі) про діяльність ПАТ “НСТУ” журналістами, посадовими особами та іншими працівниками ПАТ “НСТУ”, крім інформації, що не може бути обмежена в доступі відповідно до положень чинного законодавства України, здійснювати тільки за погодженням т. в.о. голови правління Бичок Г.”, йдеться у наказі.

За невиконання наказу співробітників притягуватимуть до дисциплінарної відповідальності.

Юрист ІМІ Роман Головенко пояснив, що даний наказ Ганни Бичок не є цензурою, але він виглядає неадекватним і тут треба давати оцінку пані Бичок як керівнику з її профпридатності. Про це він сказав сайту Суспільне мовлення.

За словами юриста, погодження не стосується інформації, яка не може бути обмежена в доступі.

“Поки це не цензура. У п.1 є застереження, що погодження не стосується інформації, яка не може бути обмежена в доступі, а за Законом України “Про інформацію” до такої, зокрема, належать повідомлення про порушення прав людини (п. 4 ч. 4 ст. 21), а також дані про введення громадськості в оману, негативні наслідки діяльності юросіб (ст. 29)”, – пояснив  Роман Головенко.

Також юрист ІМІ додав, що “сам наказ виглядає неадекватним, оскільки для такої великої структури, як НСТУ, з регіональними підрозділами навряд чи буде реально, щоби одна особа, тим більше керівник, погоджувала оприлюднення всієї інформації про ПАТ”.

“В окремих структурах від їх імені може бути уповноваженою давати коментарі прес-служба, але це цілий підрозділ, а не одна особа. Тут треба давати оцінку пані Бичок як керівнику з точки зору її профпридатності й це мала б робити наглядова рада НСТУ”, – зазначив Головенко.

Документ

Як повідомляв ІМІ, 19 січня було зареєстровано юридичну особу Публічне акціонерне товариство “Національна суспільна телерадіокомпанія України” і припинено юридичну особу НТКУ.

Телерадіокомпанія є публічним акціонерним товариством, 100% акцій якого належать державі.

Засновником НСТУ є держава в особі Кабінету Міністрів України.

Liked the article?
Help us be even more cool!