ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ГО просять Януковича про створення робочої групи по опрацюванню законопроекту про суспільне мовлення

29.12.2011, 06:15
Громадські активісти та журналістська спільнота звернулася з заявою до Віктора Януковича, у якій наголошують про створення робочої групи по опрацюванню законопроекту  «Про суспільне мовлення» за участі представників  ГО.

«Ми, представники український громадських організацій та журналісти звертаємося до Вас із ініціативою створення робочої групи з доопрацювання експертів, представників Громадської Гуманітарної Ради та Держкомтелерадіо» - йдеться у звернені.

Нагадаємо, 21  грудня на прес-конференції на запитання щодо створення Суспільного мовлення президент Янукович відповів: «Це питання, яке ми зобов'язані вирішити, і ми будемо його вирішувати. Питання стоїть давно. Підходи є різні, і та група, яка створена за участю громадських організацій, затягнула це питання».
 
У своєму зверненні активісти наполягають опублікувати висновки експертизи Ради Європи щодо наявного тексту проекту закону, яка була зроблена у відповідь на подання глави Адміністрації Президента Сергія Льовочкіна.
Як зазначається у зверненні,  робоча група готова доопрацювати текст проекту закону з врахуванням усіх зауважень експертів Ради Європи.

«Ви неодноразово обіцяли українській та міжнародній громадськості забезпечити створення в Україні незалежного Суспільного мовлення. Це можливо лише за умови ухвалення якісного закону, що передбачатиме незалежне від органів виконавчої влади фінансування суспільного мовника, фахової Наглядової Ради, сформованої громадськістю, та визначенням необхідності суспільно важливого контенту. Ухвалення такого закону та подальші кроки щодо його імплементації можуть стати вагомим доказом Ваших заяв  про відданість ідеям демократії, свободи слова та курсу на євроінтеграцію» - наголошують громадські активісти.
 
ІМІ

 
Liked the article?
Help us be even more cool!