ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ГО просять Литвина та Азарова виділити гроші на доступ до інформації

02.12.2011, 01:11
Громадські організації  «Інститут масової інформації», «Інститут медіа права» та «Центр ЮА»  направили прем’єр-міністрові України Миколі Азарову та голові Верховної Ради України Володимирові Литвину, звернення щодо необхідності забезпечення виконання Закону «Про доступ до публічної інформації».  
В звернення зазначено, що органи влади не маючи коштів та відповідного технічного забезпечення не можуть належним чином забезпечити паcивний доступ громадян до інформації, оскільки не мають сайтів, або  людей, які б займалися  їхнім наповненням.  
Як відомо, закон був ухвалений у лютому і вступив у дію в травні, а кошти в державному бюджеті для вирішення цієї проблеми  не передбачені.
Звернення містить рекомендації громадських організацій стосовно того, як забезпечити ефективне виконання закону та вирішити проблеми організаційного та матеріально-технічного характеру. Зокрема, пропонується централізовано замовити програмне забезпечення  базових елементів веб-сайту і системи обліку публічної інформації для всіх виконавчих органів державної влади аж до районного рівня, а також передбачити видатки з державного бюджету на виконання Закону «Про доступ до публічної інформації».
Відповідно, витрати на це мають бути передбачені у проекті бюджету на 2012 рік.
Тут Ви можете ознайомитись із повним текстом звернення 
Liked the article?
Help us be even more cool!