ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Герой сюжету телеканалу ЛОТ погрожує спалити редакцію разом із журналістами – директор каналу

16.02.2017, 14:28

В редакцію телеканалу ЛОТ (філія НСТУ “Луганська регіональна дирекція”) після репортажу про місцевого корупціонера почав телефонувати герой сюжету - голова правління садівництва “Лісне” Олексій Тютюник - із погрозами спалити канал разом із журналістами. Про це повідомив директор філії ПАТ НСТУ “Луганська регіональна дирекція” (телеканал ЛОТ) Андрій Шаповалов, інформує “Суспільне мовлення”.

Як розповів Шаповалов, після того, як журналіст телеканалу ЛОТ Владислав Кравець оприлюднив сюжет під назвою “Разборки” северодонецких садоводов”, йому почав телефонувати голова правління садівництва “Лісне” Олексій Тютюник із погрозами “вивести і розібратися” з ним, а тоді спалити канал разом із журналістами.

Він додав, що знімальна група ЛОТ з'ясувала, що гроші, які були зібрані Олексієм Тютюником із членів садівництва “Лісне”, пішли не туди, куди потрібно.

За словами директора каналу, коли Владислав Кравець перестав брати трубку, Олексій Тютюник почав телефонувати із тими ж погрозами іншим редакторам і журналістам у редакцію.

“Не знаю, наскільки серйозно сприймати ці погрози. Та такими словами розкидатися, я вважаю, не варто. Я можу припустити по його зовнішньому вигляду і манері спілкування, що він може прийти і підпалити. Юрист готує заяву до поліції. Треба відреагувати на цю справу, ризикувати журналістами не можу собі дозволити”, – сказав Шаповалов.

У репортажі журналіст цитує слова жінки із садівництва, що “всім, хто не згоден з його рішеннями, голова садівництва відключає електрику, і погрожує спалити будинок”.

“У нього це нав’язлива думка, має такі фобії, він постійно це говорить. У сюжеті йде мова про дрібні гроші, не вказана сума, та для цих людей копійки – це великий бюджет. Не хотілося б бути останньою ланкою, на якій він це реалізує. Сподіваюся, поліція з ним поговорить”, – пояснив Андрій Шаповалов.

Директор телеканалу переконаний, що ЛОТ не має ворогів завдяки тому, що дотримується журналістських стандартів, завжди подає баланс думок тощо.

“У нас небагато ворогів, тому цей прецедент мене насторожив і вивів із рівноваги. Я розумію, на якій ми території живемо, я надаю слову велику вагу. Все, що ми робимо і говоримо, подаємо максимально об’єктивно. Ми – суспільне мовлення, яке стоїть на стражі”, – зазначив пан Шаповалов.

Нагадаємо, в липні 2014 року терористи захопили будівлю державної телерадіокомпанії на території Луганська. Телерадіокомпанія змушена була припинити свою діяльність. ЛОТ відновила мовлення з Северодонецька  в квітні 2015 року.  За перший рік мовлення було вибудовано нову сітку, запущено прямоефірні випуски новин, створено низку програм власного виробництва.

Liked the article?
Help us be even more cool!