ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Генпрокуратура града Кучмі в "підствіки" - адвокат

15.12.2011, 01:16
Представник Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко вважає, що Генеральна прокуратура "грала в піддавки" екс-президенту Леоніду Кучмі у судовому процесі.

Таку думку адвокат вдови журналіста висловила в інтерв’ю "ВВС Україна".

За словами Теличенко, Генпрокуратура "грала в піддавки, передавши 26 томів справи".

Такий великий обсяг матеріалів, вважає адвокат, мав утомити всіх і змусити не вишукувати дані, які були підставою для порушення кримінальної справи щодо екс-президента.

На думку Теличенко, розголошуючи ці матеріали, ГПУ прагла завадити слідству у майбутньому.

"Переважна більшість – це матеріали, не досліджені в інших судових справах. Тобто, матеріали, які не підлягають розголошенню", - сказала адвокат.

"Якщо буде скасоване рішення Печерського суду – на якомусь етапі, апеляційному чи касаційному, – то матеріали, хоча вони вже й оприлюднені, треба буде повернути для Генеральної прокуратури. Але це буде окрема процедура і вона законом прямо не прописана", - зазначила Теличенко.

Адвокат підтвердила, що рішення Печерського райсуду Києва від 14 грудня буде оскаржено в апеляційному суді чи касаційному суді.

Вона повідомила, що в основу апеляційної скарги буде покладено те, що "суддя вийшла за межі повноважень" і "проігнорувала низку даних, на які посилався слідчий, виносячи постанову про порушення кримінальної справи".

"Якщо засідання триває до половини одинадцятої увечері, або воно триває 10,5 годин з одною 20-хвилинною перервою, то законного рішення суд не винесе за результатами такого судового рішення", - додала також адвокат.

Водночас, Теличенко вважає, що апеляційний суд є упередженим.

"В тому, що апеляційний суд є упередженим, сумнівів немає, подивіться, як він працює у справі щодо Тимошенко, та й у багатьох інших справах", - сказала вона..

 
Liked the article?
Help us be even more cool!