ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Фотокореспондента "Беркут" скинув з автобуса, у нього забої рук і ніг, тріщина п'ятки (ВИПРАВЛЕНО)

20.01.2014, 18:36

Фотокореспондент Віталій Терещенко впав з автобуса та сильно травмувався після того, як "Беркут" різко розпочав рух автобуса з журналістами та операторами на даху. Про це повідомив очевидець Тарас Волиняк.

Віталій Терещенко разом з кількома іншими представниками ЗМІ стояли на автобусі перед кордоном солдат внутрішніх військ. Вони були з відповідним маркуванням — з бейджами, жилетами «Преса» і т.п., тобто силовики знали, що це журналісти.

Олег Терещенко на даху автобуса (в оранжевому жилеті)
(На фото — фотокор Віталій Терещенко на даху автобуса в салатовому жилеті)

Тарас Волиняк, розповів: «На автобус до журналістів виліз невідомий із закритим шарфом обличчям і почав бити по склу автобус та викрикувати різні "гарячі" гасла. Тоді їх вирішили звідти зняти. Знаєте як? Рушити автобусом. Буквально на 1 метр, але різко. В результаті двоє журналістів з автобуса впало (окрім Віталія Терещенка — також оператор "5 каналу" Денис Савченко — ІМІ). У Віталія постраждала рука та нога. Можливо проблема із п'яткою не просто забій, а тріщина чи навіть гірше».

За словами Волиняка, міліцейські медики не дуже охоче надавали допомогу, тому прийшлося самим нести журналіста з-під автобуса. «При тому Леся Оробець несла і пробувала переконати медиків виконати їхній обов'язок — допомогти чи хоча б оглянути. В результаті вибила шину та бинт».

(Віталій Терещенко після падіння)

Через кілька хвилин фотокореспондент став на одну ногу і продовжував фотографувати.

У соціальних мережах спершу поширювалася інформація, що постраждалим є фотокор «Комсомольской правды в Украине» Олег Терещенко, проте пізніше повідомив, що це не він.

Згодом користувач Facebook Владлена Чумаченко написала, що постраждалий — це фотокор газети «Екологія та соціальний захист» Віталій Терещенко. Наразі ІМІ не вдалося зв'язатися з редакцією газети, щоб остаточно підвердити інфомацію.

За словами головного редактора газети "Комсомольская правда в Украине" Оксани Богданової, наразі Віталій Терещенко перебуває у 17й міській лікарні, у нього зламані рука і нога.

Відео Тараса Волиняка (з 36-ї секунди):

Фото та відео — Тарас Волиняк

Liked the article?
Help us be even more cool!