ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Фотографа «Житомир.Інфо» 1 грудня беркутівці побили до втрати свідомості

19.12.2013, 16:25

У Києві під час розгону демонстрантів на вулиці Банковій 1 грудня бійці «Беркуту» побили фотографа видання «Житомир.Інфо» Михайла Загорського. Про це він розповів в коментарі ІМІ.

Як розповів Загорський, він фотографував сутички на Банковій. А коли розпочався штурм «Беркуту», він намагався втекти, проте його наздогнали і вдарили кийками так, що він втратив свідомість.

«Я стояв знімав на вулиці Банковій. Спочатку вів зйомку з підвіконня, а як почався момент штурму, як почав бігти "Беркут" і всіх бити, я зістрибнув з підвіконня, бо хотів знімати далі, але у мене закінчилася карта пам'яті. І тут я вже побачив, що вже починають бити операторів. Я почав тікати, а мене "Беркут" почав наздоганяти з криками: «Стій, сука», - розповів Загорський.

За словами Загорського, бійці не реагували на те, що він показував їм посвідчення, що у нього на шиї висіла фотокамера. Унаслідок  у нього лікарі діагностували струс головного мозку, внутрішній забій лівої нирки, розсічення обличчя.

«Вони (беркутівці – ред.) були від мене десь в метрах семи. Я підбіг під стовп, там було нормальне освітлення. У мене в лівій руці було посвідчення, на шиї висів фотоапарат. Я на витягнуту руку показав (посвідчення – ред.) тим боком, де великі літери "преса" і рази три-чотири на весь голос вигукнув «преса», «преса». Але проте на мене набігли і збили кийком. Такий був удар різкий, що я знепритомнів. А коли отямився, ще кілька разів отримав по нирках. У мене внутрішній забій лівої нирки. Потім розсічення на обличчі було від удару кийком і струс мозку. Мене ще кілька разів били ногами і розбіглися. Я в той момент схопився, підняв посвідчення і ще з двома операторами, які тулилися під стіною, ми втекли в перше підворіття», - розповів Загорський.

Крім того, він повідомив, що написав заяву в прокуратуру Києва щодо цих подій. Також його викликали в прокуратуру Житомира, де він дав свідчення. Також Загорський пройшов судмедекспертизу.

«5 числа (грудня – ред.) я звернувся до лікарні в Житомирі, тому що було погане самопочуття. Мені сказали, що у мене забій обличчя, струс мозку і внутрішній забій нирок. Я потім поїхав до прокуратуру Києва, призначили судмедекспертизу, все там підтвердилося. На даній стадії повна тиша, ніхто не дзвонить з прокуратури», - сказав Загорський. За його словами, за фактом нападу на нього було відкрито кримінальне провадження за статтею «перевищення повноважень з застосування спецзасобів» і за 171 статтею «перешкоджання законній професійній діяльності журналістів».

Нагадаємо, 30 листопада під час розгону мітингувальників на Майдані Незалежності та 1 грудня під час штурму протестувальниками будівлі Адміністрації Президента, постраждало майже півсотні журналістів, як українських так і зарубіжних медіа. При цьому більшість медійників отримали травми й ушкодження від дій спецзагону міліції «Беркут».

Прокуратура Києва проводить розслідування за зверненнями представників мас-медіа щодо подій 1 грудня на вулиці Банковій, коли під час штурму Адміністрації Президента постраждали представники ЗМІ.

Liked the article?
Help us be even more cool!