ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Форум захисників права на доступ до інформації розробить спільну стратегію

01.06.2012, 05:09
29-30 травня 2012 року у Києві Інститут Медіа Права провів всеукраїнський Форум захисників права на доступ до публічної інформації.
 
Форум відбувся у рамках проекту Інституту Медіа Права «Створення Мережі захисників права на доступ до інформації» за підтримки програми «Верховенство права» Міжнародного фонду «Відродження» та Інтерньюз Нетворк.

Дводенний захід об’єднав сорок фахівців у галузі доступу до інформації заради обміну досвідом, поглиблення професійних знань та розробки подальшої спільної стратегії дій для ефективного забезпечення вільного доступу до публічної інформації.

Відкрили захід з вітальним словами Тарас Шевченко, директор Інституту Медіа права, Крістофер Уайлд, директор представництва Internews в Україні, програма «У-Медіа» та Ліана Мороз, менеджер програми «Верховенство права». Протягом п’яти робочих сесій учасники Форуму обговорювали успіхи, досягнуті за рік дії Закону України «Про доступ до публічної інформації», а також практичні проблеми, пов’язані із його застосуванням, дискусували щодо ряду теоретичних аспектів забезпечення доступу до інформації та відкритості влади, а також ділилися регіональним досвідом судової та позасудової практики.
 
Зокрема, медіа-юрист ІМІ Роман Головенко зробив доповідь з приводу проблем застосування поняття службової інформації.
 
Форум відвідали учасники з Києва, Чернігова, Вінниці, Харкова, Одеси, Кіровограда, Луганська, Львова, Хмільника. До участі у Форомі також був запрошений заслужений юрист юрист України, кандидат юридичних наук Василь Паліюк, Начальник відділу законопроектної роботи Держкомтелерадіо Ганна Красноступ.

Наприкінці Форуму також були обговорені можливості подальшого вдосконалення системи захисту права на інформацію та забезпечення більшої відкритості уряду, а також вироблені стратегічні напрямки розвитку Мережі захисників доступу до публічної інформації. 
 
Liked the article?
Help us be even more cool!