ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook почав перевіряти достовірність фото та відео

14.09.2018, 12:08

Компанія Facebook почала перевіряти фотографії та відео у соцмережі на достовірність. Про це повідомила менеджер із продуктів Антонія Вудфорд у корпоративному блозі, інформує Інтерфакс-Україна з посиланням на DW.

За її словами, раніше фактчекінг, який переважно виконували люди, діяв стосовно текстових повідомлень.

Компанія “активно працює над новими технологіями”, щоб “розібратися з іншими формами дезінформації”, наголосила Вудфорд.

Для виявлення потенційно помилкового контенту компанія розробила самонавчальну модель. До використовуваних нею методів входить зворотний зв'язок із користувачами соцмережі. Потім відібрані фотографії та відео відправляють на фактчекінг незалежним партнерам Facebook, більшість з яких навчені технікам візуальної перевірки таких матеріалів.

Для вилучення тексту з фотографій перевірники використовують метод оптичного розпізнавання символів, зазначила представник компанії.

У серпні з Facebook і сервісу для обміну фотографіями Instagram через "скоординовану неавтентичну поведінку" було видалено понад 650 сторінок, груп і облікових записів. Розміщені на цих сторінках матеріали були спрямовані на дезінформацію користувачів, повідомило керівництво соцмережі.

Котирування акцій Facebook за підсумками торгів у четвер знизилися на 0,4%. Капіталізація компанії за останні дванадцять місяців скоротилася на 6,5%, тоді як американський фондовий індекс Standard & Poor's 500 за цей період підскочив на 16%.

Liked the article?
Help us be even more cool!