ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Європейський суд з прав людини присудив Україні сплатити газеті "Правое дело" 600 євро

16.06.2011, 06:05

Європейський суд з прав людини зобов'язав українську державу виплатити 6000 євро одеській газеті "Правое дело" і її головному редактору Леонідові Штекелю.Про це повідомляє Київська незалежна медіа-профспілка, яка підтримувала позов головного редактора.

Видання передрукувала листа з Інтернету, автором якого була особа, яка стверджувала, що є колишнім співробітником СБУ і Одеській області і повідомляла про численні зловживання цієї служби. Крім того, автор викривав людей, які за його словами, були членами злочинних угруповань. "Правое дело" послалася на першоджерело і закликала всіх зацікавлених висловитися з приводу опублікованої інформації.

Один із фігурантів публікації звернувся із позовом до суду про відшкодування моральної шкоди і зобов'язав  Штекеля та газету  вибачитися перед ним і стягнув з видання та її редактора 15000 гривень .

За інформацією КНМП, Європейський суд з прав людини вперше відносно України визнав, що втручання держави у цю справу було таким, що не передбачено законом.

Юрист Київської незалежної медіа-профспілки Людмила Опришко, яка вела цю справу, вважає, що таке рішення Європейського суду з прав людини спонукає Україну до вдосконалення законодавства, яке передбачало б гарантії захисту прав журналістів при передруку інформації з Інтернету.

ІМІ

Liked the article?
Help us be even more cool!