ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Європейський суд зобов'язав українську владу на місяць утриматися від доступу до даних з телефону журналістки Седлецької

19.09.2018, 10:00
Фото - 1tv.com.ua

18 вересня Європейський суд з прав людини ухвалив рішення застосувати правило 39 свого Регламенту щодо справи журналістки "Радіо Свобода", головного редактора програми "Схеми" Наталки Седлецької. Йдеться про невідкладні тимчасові забезпечувальні заходи, а саме "утримання органів влади від доступу до будь-яких даних, наведених в ухвалі слідчого судді Печерського суду від 27 серпня 2018 року".

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на офіційний лист із Європейського суду з прав людини, отриманий зі Страсбурга.

Заборона на доступ до даних з телефону журналістки діє протягом місяця – до 18 жовтня 2018 року. Цей час дається захисту Наталки Седлецької для підготовлення та надіслання повної скарги до ЄСПЛ, яку суд розглядатиме "в пріоритетному порядку", йдеться в документі.

"18 вересня 2018 року суд… в інтересах сторін та інтересах належного провадження у справі ухвалив рішення вказати уряду України відповідно до статті 39 Регламенту на те, що він повинен забезпечити, щоб органи державної влади утрималися від доступу до будь-якої інформації, що стосується заявника, зазначеної в рішенні Печерського районного суду міста Києва від 27 серпня 2018", – сказано в рішенні Європейського суду.

Як повідомляє "Радіо Свобода", ЄСПЛ має право застосувати тимчасові забезпечувальні заходи щодо держав, які підписали Європейську конвенцію з прав людини. Такі тимчасові заходи застосовуються лише у виняткових випадках, коли суд, розглянувши всю необхідну інформацію, дійшов висновку, що заявник матиме серйозний ризик незворотної шкоди в разі, якщо захід не буде застосовано.

10 вересня захист Наталки Седлецької звернувся до ЄСПЛ з проханням застосувати правило 39 Регламенту, щоб убезпечити джерела антикорупційних розслідувань журналістки та очолюваної нею редакції програми "Схеми" від можливого розкриття.

Liked the article?
Help us be even more cool!