ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Експерти ІМІ зустрілись з поліцією Кривого Рогу і Дніпра щодо захисту журналістів

20.07.2016, 12:55

18 та 19 липня у Кривому Розі та Дніпрі представники ІМІ провели зустрічі з місцевою поліцією, на яких обговорювали ситуацію з розслідуванням порушень прав журналістів, а також співпрацю поліції і журналістів. 

Участь взяли виконавча директорка ІМІ Оксана Романюк, експертка ІМІ з безпеки Ірина Земляна, медіаюрист Максим Ратушний та регіональна представниця ІМІ в Дніпропетровській області Зоя Красовська.

У Кривому Розі в зустрічі взяв участь начальник слідчого відділу Кріворізького відділу поліції Гоптарєв Олександр. У місті з початку року не було відкрито жодного кримінального провадження за 171 ст. ККУ (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), за 2015 рік — була одна справа, яку закрили.

Також у Кривому Розі пройшла медіавечірка за участі місцевих журналістів та активістів, на якій у неформальній атмосфері обговорювали проблеми медіасфери міста.

У Дніпрі в зустрічі взяли участь заступниця начальника слідчого управління Ганна Весела та представники організаційно-методичного відділу СУ ГУ НП.

З початку року у Дніпрі відкрили два кримінальні провадження за 171 ст., проте поки ні справи не передані до суду, ні повідомлення про підозру не вручено. За 2015 рік не було жодного кримінального провадження за цією статтею.

Загалом у Дніпропетровській області за 2015 рік було відкрито чотири справи за 171 ст. та одна за 345-1 (Погроза або насильство щодо журналіста), проте всіх їх закрили. З початку цього року в області відкито три кримінальних провадження за 171 ст., які наразі розслідуються.

Такі заходи ІМІ проводить в різних регіонах в рамках робочої групи при Адміністрації Президента з питань захисту свободи слова, за підтримки Інтерньюз Нетворк.

Як повідомляв ІМІ, за перше півріччя 2016 року в Україні (без окупованих територій) зафіксовано 129 випадків порушень свободи слова. Дніпропетровська область увійшла в лідери-порушники — сім випадків за шість місяців.

Liked the article?
Help us be even more cool!