ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Експерт ІМІ: "Громадянська журналістика в Україні має всі шанси професіоналізуватися"

06.11.2015, 17:04

"Громадянська журналістика в Україні має всі шанси професіоналізуватися, співпрацювати з професійною журналістикою і розвиватися", - заявив експерт ІМІ Роман Кабачій на дискусії "Майбутнє громадських медій, громадянської журналістики в Україні", що відбулася 5 листопада в рамках Школи громадської активності "MediaStream" в Українському Католицькому Університеті у Львові.

Експерт зачепив також проблему дотримання стандарту достовірності в сучасній громадянській журналістиці: "Так, вона нерідко оперативніша, гарячіша, мобільніша за професійну, проте не завжди опирається на засади фактчекінгу. Гадаю, що можна вважати - наразі громадянська журналістика "підносить інформаційні цеглини" для професійної, яка факт обробляє і аналізує".

Експерт навів кілька прикладів, коли неперевірена новина, що виходила від громадських активістів, була або неповною (незбалансованою), або несла шкоду описуваним людям через перекручену інтерпретацію. 

Роман Кабачій розповів також учасникам школи про розширення моніторингів ІМІ на регіони, із яких так само було зроблено висновки про зростаючий уплив громадянської журналістики на ширші маси населення в порівнянні з традиційними ЗМІ.

"Проте, це не заважає згодом активним постачальникам інформації переходити на професійні рейки, - сказав Кабачій. - Приклад Дениса Казанського (блогера "Франкенштейна"), або авторів програми ІМІ "Блогери проти корупції" це засвідчують".

У дискусії взяли також участь Ірина Федорів (сайт Громади Приірпіння), Алім Алієв (Крим-СОС) та Ангеліна Карякіна (Громадське.ТВ). 

ІМІ

Фото: Фейсбук Магістерської програми з медіакомунікації УКУ

Liked the article?
Help us be even more cool!