ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Директор мукачівського КП судиться зі ЗМІ, які поширили офіційну інформацію Нацполіції

07.09.2017, 15:12
Фото - Мукачево.нет

Директор комунального підприємства “Громадський транспорт Мукачева” Олександр Бідзіля звернувся до місцевого суду із позовом до інтернет-ЗМІ та Національної поліції України щодо захисту честі, гідності та ділової репутації. Про це повідомило інтернет-видання “Мукачево.нет”, яке опублікувало фотокопію відповідної позовної заяви.

Як йдеться в опублікованому документі, відповідачами є головний редактор інтернет-видання “PMG. Панорама Медіа Груп” Іван Гарагонич, головний редактор інтернет-видання “Цензор.НЕТ” Юрій Бутусов, а також Національна поліція України.

Позивач твердить, що інформація, розповсюджена на офіційному сайті поліції, а потім і на сайтах, є недостовірною, а її поширення “ганьбить честь, гідність та ділову репутацію”.

Видання “censor.net.ua” в оприлюдненій інформації посилається на Департамент захисту економіки НПУ, а закарпатський сайт “pmg.ua” вказує, що джерело інформації – сайт “censor.net.ua”. При цьому у тексті також як джерело інформації згадується поліція.

У публікаціях двох інтернет-видань, як і в новині на офіційному сайті поліції, не вказується імен посадових осіб та назви комунального підприємства.

“Враховуючи, що медіа у своїй новині поширюють інформацію, отриману з офіційних джерел, то, відповідно до положень частини другої статті 302 Цивільного кодексу України, вони не зобов'язані перевіряти її достовірність та не можуть нести відповідальність у разі її спростування. Проте це можливо виключно за умови посилання на таке офіційне джерело”, – прокоментував ситуацію юрист Інституту масової інформації Максим Ратушний.

Як повідомив представнику ІМІ в Закарпатській області один із відповідачів – закарпатський журналіст Іван Гарагонич – наразі він жодних офіційних документів щодо судового позову не отримував.

Liked the article?
Help us be even more cool!