ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Двом іспанським журналістам скасували заборону на в'їзд в Україну - СБУ

13.10.2017, 12:14
Фото - El Mundo

Служба безпеки України скасувала заборону на в'їзд в Україну двом іспанським журналістам Антоніу Памплієгу та Мануелю Анхелю Састре, яких звинувачували у поширенні фейків про дії української армії в Донбасі. Про речниця СБУ Олена Гітлянська повідомила у Facebook, інформує Ліга.

“Прислухаючись до численних звернень представників журналістського цеху, ми відкрили в'їзд в Україну іспанським журналістам Антоніу Памплієгу і Мануелю Анхелю Састре”, - повідомила вона.

У той же час Гітлянська запевнила, що при наявності законних підстав, загрози національній безпеці СБУ продовжить приймати “такі обмежувальні заходи, в тому числі й щодо журналістів”.

“Треба усвідомлювати, що проти України вже четвертий рік ведеться інформаційна війна, для цього залучаються величезні фінансові та людські ресурси. Легко спрогнозувати, що антиукраїнська кампанія Росії й надалі ставатиме усе більш агресивною, і ми будемо на це відповідно реагувати”, - зазначила речниця СБУ.

При цьому Гітлянська зазначила, що СБУ налагоджує з медіа-експертами “діалог задля вирішення проблемних питань, що торкаються ЗМІ. Серед іншого, своєчасне інформування та роз’яснення дій Служби щодо того чи іншого журналіста”.

“Натомість фігуранти цих справ уже зрозуміли, що, галасуючи про начебто утиски, можна запоручитися громадською підтримкою. На жаль, їхня досконала демагогія іноді спрацьовує. Та чи не є прикриття своїх злочинів проти держави журналістським посвідченням обтяжуючою обставиною?”, - написала Гітлянська.

Як повідомляв ІМІ, 29 серпня СБУ повідомила про видворення з України та заборону в’їзду двом іспанським журналістам Антоніо Памплієгу і Мануелю Анхеля Састре через їхню антиукраїнську діяльність.

Європейська федерація журналістів (ЄФЖ) спільно з Міжнародною федерацією журналістів (МФЖ) заявили, що очікують від Ради Європи реакції у відповідь на недопущення іспанських журналістів Антоніо Памплієги та Мануеля Анхеля Састре в Україну.

30 серпня виконавча директорка ІМІ Оксана Романюк заявила, що ситуація із видворенням з території України іспанських журналістів Антоніо Памплієгу і Мануеля Анхеля Састре може викликати питання від міжнародних організацій. Наразі необхідне розуміння причин їх депортації.

Liked the article?
Help us be even more cool!