ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Донецька філія НСТУ виступила проти об’єднання з луганською філією

25.09.2017, 14:35
Фото - Фокус

Первинна організація Національної спілки журналістів України у філії ПАТ “НСТУ” “Донецька регіональна дирекція” (“До ТеБе”) виступила проти приєднання Донецької філії до Луганської та створення на їх базі нового мовника “UA:Донбас”. Про це йдеться в заяві первинної організації НСЖУ у філії ПАТ “НСТУ” “Донецька регіональна дирекція”, ухваленій 20 вересня на зборах, повідомляє Суспільне мовлення.

У заяві йдеться про наміри правління НСТУ приєднати Донецьку філію до Луганської з подальшою ліквідацією телеканалу “До ТеБе” та радіостанції “Голос Донбасу”, та створення на їх базі та базі телеканалу “ЛОТ” нового мовника “UA:Донбас”.

У первинній організації НСЖУ заявили, що ініціатива правління ПАТ “НСТУ” щодо влиття Донецької філії у Луганську філію ПАТ “НСТУ” здається їм несвоєчасною та такою, що наразі буде мати негативні наслідки.

“Сьогодні ми маємо розвивати українське мовлення на Донеччині, а не скорочувати його під прикриттям “оптимізації”, – йдеться в заяві.

Член правління НСТУ, відповідальний за діяльність з оптимізації центральної та регіональної структури, Микола Чернотицький пояснив, що в жодному разі мова не йде про подальшу ліквідацію телеканалу “До ТеБе” та радіостанції “Голос Донбасу”. За його словами, навпаки, відбудеться посилення та зміцнення позицій Суспільного в інформаційному просторі Донбасу. Журналісти як працювали для свого регіону, так і продовжать.

Правління ПАТ “НСТУ” повідомило, що компанія створить у Донецькій та Луганській областях мовника, який об’єднає луганський телеканал “ЛОТ”, радіостанцію “Пульс” з центром у Сєвєродонецьку, донецький регіональний мовник телеканал “До ТеБе”, який мовить з Краматорська, і радіостанцію “Голос Донбасу”, команда якої працює з Києва.

“Таким чином відбудеться посилення та зміцнення позицій Суспільного в інформаційного просторі на цій території. Новостворений мовник функціонуватиме в особливому режимі, зокрема, у Луганську та Донецьку виходитимуть власні новини з урахуванням місцевої специфіки. Тобто журналісти та творчий колектив і надалі працюватимуть над створенням контенту для свого власного регіону. Проте будуть і загальні новини для обох регіонів, а також загальнодержавні новини”, – наголосили в НСТУ.

Микола Чернотицький підкреслив, що авторські радіостанції – “Пульс”, яка мовить на Луганську область, і “Голос Донбасу”, яка мовить на Донецьку область, працюватимуть у штатному режимі. Ці радіостанції люди вже добре знають, слухають та ідентифікують безпосередньо зі своїм регіоном.

“Зараз ми об’єднуємо зусилля ЛОТ і ДоТБ, щоб створити єдиний та потужний регіональний суспільний мовник. Мовник з хорошими технічними та виробничими потужностями. Присутність незалежного українського інформаційного контенту на цій території надзвичайно важлива. Тому наш найперший пріоритет – якісний контент. Однак для його виробництва потрібні технічні, виробничі потужності, а об’єднання двох філій та їхніх ресурсів допоможуть нам досягти цієї мети. Це об'єднання передбачає також оптимізацію адміністративного складу. Проте жодним чином мова не йде про скорочення творчого колективу. Журналісти обох мовників і надалі працюватимуть над контентом для свого регіону. Переконаний, глядачі оцінять якісні зміни в роботі Суспільного на цій території”, –  розповів виданню Микола Чернотицький.

За даними НСТУ, інфраструктуру обох філій буде збережено, однак буде створено об’єднаний менеджмент, який керуватиме новоствореним мовником.

Нагадаємо, 15 червня 2017 року члени Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики під час виїзного засідання зустрілися з керівництвом філії “Донецька регіональна дирекція” (телеканал “До ТеБе”). Вони вважають, що позитивного конструктивізму для новин “До ТеБе” замало.  В зоні АТО не можна обмежуватися позитивними новинами. Вони порадили керівнику “До ТеБе” Іллі Суздалєву хоча б розвінчувати фейки місцевих каналів, які працюють на окупованій території.

Liked the article?
Help us be even more cool!