ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

До затриманого журналіста "2+2" росіяни не пускають українського консула

21.07.2014, 10:11

Росія вже третю добу утримує в міграційному спеціалізованому центрі та не відпускає журналіста програми "Спецкор" каналу 2+2 та ТСН 1+1 Євгенія Агаркова додому. За рішенням адміністративного суду він має сплатити штраф 2 тисячі рублів, йдеться в сюжеті ТСН.

Як повідомляє телеканал, Євгенія утримують у селі Єлизаветівка, розташованому за 160 км від Воронежа. Там його можуть протримати до 10 діб, адже, за російським законодавством, лише тоді рішення суду набуває чинності. Далі журналіста депортують з країни.

19 липня о другій половині дня до ізолятора намагався потрапити консул України в Росії, але його не пустили. Вони спілкуються у телефонному режимі. За словами консула, з Євгенієм усе гаразд.

Міністерство закордонних справ України уже готує ноту до Російської Федерації. "Ми робимо все, що від нас залежить, щоб Євген якомога швидше повернувся до України. Готуємо ноту до російської сторони, в якій вкажемо на необхідність якомога швидшого повернення Євгена в Україну", - сказали українські дипломати.

Нагадаємо, у Воронежі (РФ) 18 липня співробітники російського імміграційного контролю Федеральної міграційної служби затримали журналіста програми "Спецкор" телеканалу “2+2” Євгена Агаркова. Журналіста тримають у міграційному ізоляторі.

Агаркова затримали в готелі, в якому він проживав, і звинуватили в незаконній журналістській діяльності.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська звернулася до російського омбудсмена щодо звільнення Євгена Огаркова.

Liked the article?
Help us be even more cool!