ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

До України не пустили журналіста російського телеканалу

11.01.2018, 16:30

З України видворили кореспондента російського ВГТРК ("Россия 1") Олега Пакшина, котрий нібито прибув до країни з туристичними цілями. Про це журналіст написав на своїй сторінці в Instagram, доклавши фото документа з рішенням про відмову щодо перетину кордону. Про це повідомляє сайт каналу 112.

Журналіст стверджує, що провів майже добу в аеропорту "Бориспіль", очікуючи видворення до Стамбула, звідки він прибув в українську столицю.

Як повідомляють "РІА Новини.Україна", у коментарі російському федеральному каналу "Росія-24" він заявив, що йому відмовили у в'їзді, оскільки він не зміг "підтвердити мету запланованого перебування на території України", стверджуючи, що прибув до Києва як турист.

За словами Пакшина, коли українські прикордонники дізналися про місце його роботи, було "дуже багато питань". Саме з цим він пов'язує основну мету його недопуску в Україну.

"ПОГУЛЯЛ, БЛИН, ПО КРЕЩАТИКУ!)) СИЖУ В Борисполе, жду депортации в Стамбул!)) А как вы проводите эту ночь?!" - написав Пакшин.

Пізніше він назвав інцидент у Борисполі "небольшой украинской паузой".

Пакшин є репортером та ведучим світської хроніки, не раз підкреслював дружбу з українською співачкою Світланою Лободою. 

Як повідомляє "Детектор медіа", Пакшин покинув Україну. Це підтвердив начальник відділу з питань взаємодії зі ЗМІ Державної прикордонної служби України Андрій Демченко. "Можу підтвердити, що такий громадянин намагався в’їхати в Україну. Під час прикордонного контролю він не зміг повністю підтвердити мети своєї подорожі в Україну. Зокрема, він плутався в деяких своїх відповідях або змінював їх. Тому йому було відмовлено у в’їзді в Україну. На що йому було відповідно надано рішення про відмову, де було зазначено, чому саме йому було відмовлено у в’їзді в Україну", – сказав він.

За матеріалами сайту 112, "РІА.Новини", "Детектора медіа" та Інстаграму Олега Пакшина.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!